De DSM-5 voorbij!

De DSM-5 voorbij! - J. van Os | Tiliboo-afrobeat.com

...-5 voorbij! helpt hulpverleners om de specifieke problematiek van individuele patiënten boven water te krijgen ... Persoonlijke diagnostiek in een nieuwe ggz | mijn-bsl ... . Met het internationale classificatiesysteem DSM-5 lukt dat vaak niet, door de eenzijdige toetsing op globale criteria. Patiënten met ernstige problematiek blijven daardoor vaak in de kou staan. De DSM-5 voorbij! Persoonlijke diagnostiek in een nieuwe ggz'. Kritiek op de DSM-5 is gemakkelijk. En tegenwoordig ook tamelijk breed geaccepteerd. Iedereen heeft intussen wel begrepen hoe de DSMmethodiek kan ... Boek De DSM-5 voorbij! prof.dr. Jim van Os - Samen Sterk ... ... . En tegenwoordig ook tamelijk breed geaccepteerd. Iedereen heeft intussen wel begrepen hoe de DSMmethodiek kan leiden tot overbehandeling. En natuurlijk is het ook verleidelijk om de bijdrage van de DSM aan het kapitalistische 'spel' tussen farmaceuten, psychiaters, verzekeraars en politici De dsm-5 voorbij! overtuigt het meest als pleidooi voor professionele au tonomie. De karikaturen van externe dsm-kritiek en trends in de (biologische) psychiatrie m...

INFORMATIE

AUTEUR
J. van Os
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De DSM-5 voorbij!.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is een pleidooi voor persoonlijke diagnostiek. Zonder standaard vragenlijstjes, met 100 procent aandacht voor de patiënt. Persoonlijke diagnostiek gaat uit van een participerende patiënt die zijn eigen diagnostische data verzamelt en meeneemt naar de professional. Zelfrapportage dus, in het dagelijks leven en met behulp van een slimme app. Zo krijgt de behandelaar zicht op de persoonlijke ervaringsnetwerken van zijn patiënt. Dat is de eerste stap naar herstel, want in die netwerken liggen weerbaarheid én kwetsbaarheid besloten.De DSM-5 voorbij! helpt hulpverleners om de specifieke problematiek van individuele patiënten boven water te krijgen. Met het internationale classificatiesysteem DSM-5 lukt dat vaak niet, door de eenzijdige toetsing op globale criteria. Patiënten met ernstige problematiek blijven daardoor vaak in de kou staan.Binnen de huidige ggz-organisatie komen hulpverleners niet ver met persoonlijke diagnostiek. Met name regelgeving en lopende afspraken met de zorgverzekaars staan in de weg. Daarom stelt dit boek de bijdrage van DSM-5 aan het kapitalistische "spel' tussen farmaceuten, psychiaters, verzekeraars en politici ter discussie. En ontvouwt Van Os tegelijk een blauwdruk voor een nieuw soort ggz.

Wil je het boek lezen?De DSM-5 voorbij! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. van Os. Lezen De DSM-5 voorbij! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN