Cognitieve gedragstherapie in de praktijk

Cognitieve gedragstherapie in de praktijk - Michelle Craske | Tiliboo-afrobeat.com

...ieve gedragstherapie in de praktijk 1e druk is een boek van Michelle Craske uitgegeven bij Hogrefe Uitgevers Bv ... Psychologiepraktijk Amsterdam Centrum ... . ISBN 9789079729586 Cognitieve gedragstherapie (CGT) is de meest toegepaste therapievorm in de geestelijke gezondheidszorg. Hoe Werkt Het. Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Een van de grondleggers van deze therapie, de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck, ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van de cliënt centraal staan: zi ... Cognitieve Gedragstherapie - Psychologenpraktijk Graus ... . Beck, ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van de cliënt centraal staan: zijn gedachten, fantasieën, herinneringen en zijn opvattingen over gebeurtenissen. Uit de praktijk. Jansen-Arends en Van Egmond hebben inmiddels ervaring opgedaan met de gedragstherapeutische interventies. Van Egmond: 'Er kwam een nieuwe patiënte bij mij. ... Cognitieve gedragstherapie - individueel of in groepen - helpt bij functioneel of medisch onverklaarde klachten. Cognitieve gedragstherapie in de pr...

INFORMATIE

AUTEUR
Michelle Craske
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Cognitieve gedragstherapie in de praktijk.pdf

OMSCHRIJVING

Cognitieve gedragstherapie in de praktijk 1e druk is een boek van Michelle Craske uitgegeven bij Hogrefe Uitgevers Bv. ISBN 9789079729586 Cognitieve gedragstherapie (CGT) is de meest toegepaste therapievorm in de geestelijke gezondheidszorg. De gecombineerde aanpak van irrationele gedachten en disfunctioneel gedrag is een bewezen effectieve behandelmethode voor uiteenlopende klachten, problemen en stoornissen: van depressie en angststoornissen tot verslavingsproblematiek en eetstoornissen. De indrukwekkende resultaten van deze probleemgerichte benadering zorgen voor enthousiasme bij zowel therapeuten als cliënten. COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE IN DE PRAKTIJK maakt duidelijk waarom deze therapievorm zo populair is. Na een beknopt overzicht van de manier waarop theorieën over gedrag en cognitie zijn samengekomen in CGT, bespreekt Michelle Craske de empirische basis, het therapieproces en de samenwerkingsrelatie tussen cliënt en therapeut. Ook besteedt zij ruime aandacht aan diverse interventies en verandermechanismen, zoals exposure, zelfmonitoring, gedragsactivatie en relaxatie. Casussen met uitgewerkte dialogen illustreren vervolgens de praktische toepassing bij verschillende klachten en cliënten. Tot slot staat Craske stil bij de toekomst van CGT, met aandacht voor derde-generatie gedragstherapie als ACT, dialectische gedragstherapie en mindfulness. Dit beknopte en zeer goed geschreven boek is van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in bewezen effectieve psychologische behandelingen. - David Barlow, hoogleraar psychologie en psychiatrie aan de Universiteit van Boston COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE IN DE PRAKTIJK is de negende uitgave in de succesvolle serie In de praktijk. Het biedt zowel behandelaren als zij die daarvoor in opleiding zijn een helder overzicht van de theorie en praktijk van deze effectieve en evidence based therapievorm. MICHELLE CRASKE is hoogleraar psychologie en psychiatrie en directeur van het Anxiety Disorders Behavioral Research Center van de Universiteit van Californië, Los Angeles. Ze heeft talloze gezaghebbende publicaties over de behandeling van angst, fobieën en depressie op haar naam staan.

Wil je het boek lezen?Cognitieve gedragstherapie in de praktijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michelle Craske. Lezen Cognitieve gedragstherapie in de praktijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN