Ben Telders

Ben Telders - Fleur de Beaufort | Tiliboo-afrobeat.com

... Marius (Ben) Telders (Den Haag, 19 maart 1903 - Bergen-Belsen (), 6 april 1945) was een Nederlandse rechtsgeleerde en politicus ... Ben Telders door Fleur de Beaufort, Laurens Jan Brinkhorst ... ... .. Levensloop. Telders werd geboren als zoon van advocaat en procureur Wilhelm Albert Telders en Johanna Wilhelmina Vlielander Hein. Na zijn eindexamen aan het Gymnasium Haganum in Den Haag studeerde hij vanaf 1921 rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar ... Prof.Mr. B.M. (Ben) Telders. Voorman van de Liberalen vóór en in de Tweede Wereldoorlog, die als principeel bestrijder van onrecht om ... Telders International Law Moot Court Competition ... . B.M. (Ben) Telders. Voorman van de Liberalen vóór en in de Tweede Wereldoorlog, die als principeel bestrijder van onrecht omkwam in Duitse gevangenschap. Zoon van een advocaat. Promoveerde in 1927 op een volkenrechtelijk onderwerp. Telders naam leeft voort in het volkenrechtelijk dispuut Professor Mr . B.M. Telders en in de TeldersStichting, het wetenschappelijk bureau ten be...

INFORMATIE

AUTEUR
Fleur de Beaufort
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Ben Telders.pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verzette de Leidse hoogleraar Volkenrecht Benjamin Marius Telders (1903-1945) zich in het openbaar tegen de Duitse overheersing. Hij werd opgepakt en stierf in concentratiekamp Bergen-Belsen, negen dagen voordat de Britten het kamp bevrijdden. In zijn korte leven had Telders zich ontplooid als bekwaam hoogleraar, als publicist met een scherpe pen en als partijvoorzitter die zorgde voor nieuw liberaal elan.In dit veelzijdige gedenkboek komen niet alleen het bijzondere leven en de werkzaamheden van Telders aan bod. Er wordt ook stilgestaan bij drie initiatieven waarin zijn naam voortleeft: het Volkenrechtelijk Dispuut, het Telders Pleitconcours en de liberale denktank TeldersStichting.

Wil je het boek lezen?Ben Telders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fleur de Beaufort. Lezen Ben Telders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN