De gemeenteraad en de Omgevingswet

De gemeenteraad en de Omgevingswet - Mr. Trees van der Schoot | Tiliboo-afrobeat.com

...eskundigen gemaakt.Het boek kwam tot stand door de ervaren auteurs en trainers Trees van der Schoot en Dick Spel ... De gemeenteraad en de Omgevingswet door Trees van der ... ... . Super gemakkelijk: het boek vertelt je wat er in de Omgevingswet is geregeld (systeem en instrumenten) en welke veranderingen daarvoor nodig zijn binnen je gemeenteraad.Ga niet verder zoeken naar die ene speld in de hooiberg, lees gewoon dit boek. Minimale eisen en de gemeenteraad VNG heeft de Minimale acties Omgevingswet opgesteld. In deze podcast gaat Pascale Georgopoulou in gesprek met Maarten Engelberts. Samen bespreken zij bij welke min ... Huidige raad moet aan de slag met Omgevingswet ... ... . In deze podcast gaat Pascale Georgopoulou in gesprek met Maarten Engelberts. Samen bespreken zij bij welke minimale acties de raad een rol speelt. Er wordt onder andere ingegaan op de situaties waar participatie verplicht is en de gevallen waarin de raad om advies wordt gevraagd en de gevallen waarin de raad ... De Omgevingswet geeft de raad meer mogelijkheden om een kaderstellende rol in te vullen. Maar alleen als de raad zich daar bewust van is én de ha...

INFORMATIE

AUTEUR
Mr. Trees van der Schoot
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De gemeenteraad en de Omgevingswet.pdf

OMSCHRIJVING

De Omgevingswet treedt per 1 januari 2021 in werking. De gemeente krijgt met deze decentralisatie meer verantwoordelijkheden en taken. Dit is ook een belangrijk moment om de kaderstellende, normstellende en controlerende rol van de gemeenteraad kritisch onder de loep te nemen. De parlementaire stukken verwijzen voor de rol van de gemeenteraad namelijk naar de instrumenten van het dualisme, maar hoe functioneren die? Volgens de wetgever is de gemeenteraad er voor de sturing op hoofdlijnen en B&W voor de uitvoering en handhaving. Daarom wordt de verklaring van geen bedenkingen bij omgevingsvergunningen geschrapt. De minister wil af van ‘postzegelregelingen’ en bemoeienis van de raad bij de uitvoering. Wel moet de gemeenteraad de kwaliteit van de besluiten en van de participatie van burgers daarbij bewaken. Dat roept vragen op.Welke inhoudelijke veranderingen zijn er? Wat is de bedoeling van de wet en hoe moet dat gaan werken? Hoe vroeg is ‘vroeg’ eigenlijk bij participatie? Hoe moet de raad daarbij betrokken worden? Hoe kan de gemeenteraad effectief kaders stellen en regels vaststellen? Wat is er allemaal te kiezen bij een omgevingsplan? Hoe maak je die keuzes? Hoe kan een gemeenteraad de controlerende rol waarmaken? Wie kan daarbij helpen? De conclusie van de auteurs - Trees van der Schoot (adviseur, jurist, columnist en auteur van ‘Werken in de geest van de Omgevingswet’) en Dick Spel (adviseur, trainer en voormalig wethouder) - is duidelijk: de gemeenteraad is zo sterk als hij zichzelf maakt. Maar dan moet de gemeenteraad wel aan de slag. Dit boek geeft de informatie om daar morgen mee te starten.

Wil je het boek lezen?De gemeenteraad en de Omgevingswet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mr. Trees van der Schoot. Lezen De gemeenteraad en de Omgevingswet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN