De straat

De straat - Robert Kershaw | Tiliboo-afrobeat.com

...raat' is een STVS productie, die als platform dient voor de doorsnee burger om in een luchtige sfeer te reageren op actuele onderwerpen ... Schooltv: Huisje Boompje Beestje - De straat ... . Aan het eind van elke aflevering komt ook een artiest in beeld die zijn/haar kunsten toont. 'De Straat' wordt elke maandag en vrijdag om 17:00 uur uitgezonden via kanaal 8.1. Welk lidwoord (de of het): "de straat" of "het straat", wij helpen je graag. Betekenis van straat: Weg waar je woont.. De man van de straat geeft zijn mening over situatie na 25 mei DE STRAAT 29 mei 2020. DC Audry Hankers over telling in Wanica DE STR ... De of het straat? Welk lidwoord ... .. De man van de straat geeft zijn mening over situatie na 25 mei DE STRAAT 29 mei 2020. DC Audry Hankers over telling in Wanica DE STRAAT 28 mei 2020. Oppositionele partijen vragen OKB in te grijpen DE STRAAT 28 mei 2020. VERWERKING PROCESSENVERBAAL NIS DE STRAAT 27 mei 2020. Programma over de Amsterdammer en de straat waarin hij/zi...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Kershaw
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De straat.pdf

OMSCHRIJVING

De straat vertelt het huiveringwekkende verhaal van de Slag om Arnhem vanuit het unieke perspectief van de Utrechtseweg. Tijdens operatie Market-Garden voor Nederland een van de belangrijkste operaties uit de Tweede Wereldoorlog sloeg een golf van verwoesting over de zeven kilometer lange straatweg die het Arnhemse station met Oosterbeek verbindt. Hoewel Oosterbeek op 17 september 1944 bevrijd leek, hernamen de Duitsers zich en drongen zij de geallieerden terug langs de Utrechtseweg. Met veel gevoel voor detail en menselijke emotie beschrijft Robert Kershaw de bloedige gevechten, niet alleen door de ogen van de ontzette bewoners, maar ook door die van de Engelse, Poolse en Duitse soldaten, die huis voor huis, steen voor steen streden om het strategisch zo belangrijke Arnhem. De straat laat op beklemmende wijze de absolute chaos van die dagen zien waarin soldaten en burgers geen idee meer hadden van wat zich op een steenworp afstand afspeelde. De auteur schetst een onvergetelijk beeld van een gemeenschap die na de aanvankelijke blijdschap om de bevrijding via shock en afgrijzen in wanhoop verviel, toen ze begrepen dat hun levens onomkeerbaar waren geruïneerd door de vuurzee die was losgebarsten.

Wil je het boek lezen?De straat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Kershaw. Lezen De straat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN