Mijn leven

Mijn leven - Marc Chagall | Tiliboo-afrobeat.com

...willen we u er op wijzen dat er in december drie informatiebijeenkomsten voor cliënten worden georganiseerd over 'Mijn Leven' ... Hoe krijg ik mijn leven terug op de rails? | soChicken ... . U wordt van harte uitgenodigd om hier samen met uw verwant naar toe te gaan. De bijeenkomsten zijn als volgt gepland: Maandag 12 december 13:00-15:00 uur Samenloop, 't Bouwhuis, Enschede In Mijn leven, een prachtig boek dat je meeneemt naar een periode voor onze tijd, beschrijft Marc Chagall (1887-1985) zijn jeugdjaren tot zijn volwassenheid als schilder in een chaotische tijd. Zijn wilskracht overtuigd hem om door te zetten en het is juist zijn instinct dat hem uiteindelijk een van de belangrijkste ... 'Mijn Leven' - De Twentse Zorgcentra ... . Zijn wilskracht overtuigd hem om door te zetten en het is juist zijn instinct dat hem uiteindelijk een van de belangrijkste schilders maakt van de twintigste eeuw. Mijn leven (1877) - Mina Kruseman . Inhoudsopgave [Eerste deel] Ik draag dit werk dankbaar op aan mijn trouwen vriend publiek. Samarang 1854. Mademoiselle B. La Haye. Ginneken, 29...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc Chagall
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Mijn leven.pdf

OMSCHRIJVING

Marc Chagall (1887-1985) werd geboren in het getto van Vitebsk (in Wit-Rusland) als telg van een eenvoudige joodse familie. Zijn kindertijd was gedrenkt in de chassidische cultuur van Oost-Europa. Niettemin werd Chagall op jonge leeftijd toegelaten op de kunstacademie van Petersburg. In 1910 vertrok hij naar Parijs, waar hij onder meer Léger, Apollinaire, Cendrars en het echtpaar Delaunay ontmoette, en de invloeden opzoog van cubisme, surrealisme en fauvisme. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog keerde hij terug naar Rusland waar hij zijn jeugdliefde Bella Rosenfeld huwde. In 1920 zette hij zich aan het schrijven van zijn jeugdherinneringen, die later met speciaal vervaardigde etsen in boekvorm zouden verschijnen als 'Mijn leven'. In 1923 vertrok Chagall opnieuw naar Parijs, waar hij al snel wereldwijde faam verwierf als colorist met een geheel eigen stijl.

Wil je het boek lezen?Mijn leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc Chagall. Lezen Mijn leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN