Een geschiedenis van India

Een geschiedenis van India - Winand M. Callewaert | Tiliboo-afrobeat.com

...officieel de Republiek India (Hindi: भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya, Engels: Republic of India), is een land in Zuid-Azië ... INDIA: voor jongeren van 12 jaar en ouder... ... .Met 1.281.935.911 (2017) inwoners is het na de Volksrepubliek China het grootste land ter wereld naar inwonertal.Wetenschappers verwachten dat India tussen 2020 en 2030 het land met het hoogste inwonertal ter wereld zal worden. De geschiedenis van India kende een turbulent verloop. Het land was het toneel van grote keizerrijken die om de macht streden en werd het slachtoffer van buitenlandse invasies en plunderingen. Grote go ... bol.com | Een geschiedenis van India | 9789033475559 ... ... . Het land was het toneel van grote keizerrijken die om de macht streden en werd het slachtoffer van buitenlandse invasies en plunderingen. Grote godsdiensten ontstonden er en gingen weer ten onder.Kooplieden en kolonisatoren kwamen over zee en door de machtige Himalaya en introduceerden er hun taal en cultuur. De geschiedenis van India is verscheidene millennia oud. Het land heeft de opkomst en ondergang gekend van oorlogvoerende staten en keizerrijken...

INFORMATIE

AUTEUR
Winand M. Callewaert
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Een geschiedenis van India.pdf

OMSCHRIJVING

Millennialang is India een ontmoetingsplaats geweest. Beschavingen, vorstendommen en keizerrijken wisselden er elkaar af. Romeinse, Arabische en Chinese kooplieden werden aangetrokken door de lokale markten. Turkische, Perzische en Europese volkeren oefenden er politieke controle uit. De oudste en nog steeds inspirerende geloofsovertuigingen, zoals het hindoeïsme en het boeddhisme, zagen er het levenslicht en breidden zich uit over de hele wereld.Dit boek overloopt vierduizend jaar geschiedenis op het Indiase subcontinent. Het plaatst vertrouwde begrippen, van Ariërs tot maharajas, in een historische context. Maar het bespreekt ook minder bekende hoogtepunten in de wereldgeschiedenis, van de Induscultuur tot grootse keizers als Ashoka, Chandragupta en Akbar. Tegelijk legt het boek, op een wetenschappelijk verantwoorde manier, eigen accenten voor een Nederlandstalig publiek, zoals het kastensysteem, het sikhisme, en de plaats van India in de Europese koloniale geschiedenis. Ook het onafhankelijke India krijgt ruime aandacht.Over de auteurs:WINAND M. CALLEWAERT is indoloog. Hij studeerde zes jaar aan drie Indiase universiteiten en reisde in zijn loopbaan ongeveer 65 keer naar India. Aan de K.U.Leuven doceert hij vakken als Hindoeïsme en Sanskriet. Hij publiceerde meer dan dertig boeken over het land en de cultuur, en legde in 2009, na veertien jaar werk, de laatste hand aan het 2241 bladzijden tellende The Bhakti HindiEnglish Dictionary.IDESBALD GODDEERIS is slavist en historicus en doceert over imperiale en transnationale geschiedenis aan de K.U.Leuven. Hij is er verbonden aan de onderzoekseenheid MoSa (Moderniteit & Samenleving 1800-2000) en is senior member van het Leuven Centre for Global Governance Studies. In 2009 was hij onder meer visiting fellow aan de London School of Economics en aan de University of Delhi.

Wil je het boek lezen?Een geschiedenis van India in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Winand M. Callewaert. Lezen Een geschiedenis van India Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN