De grote ingewijden

De grote ingewijden - E. Schure | Tiliboo-afrobeat.com

...te Ingewijden De Biografieën van Hermes, Jezus Christus, Krishna, Orpheus, Pythagoras, Plato en Rama omvang: 352 blz ... De grote ingewijden: de biografieen van Hermes, Jezus ... ... . formaat: 17 x 24 cm bindwijze: Paperback prijs: 22,50 ISBN: 978 90 6378 502 4 De Fransman Edouard Schuré geldt als een der meest geliefde esoterische auteurs aller tijden. De Grote Ingewijden is een volledige en objectieve verhandeling over de verborgen geschiedenis der godsdiensten waarin wordt aangetoond dat juist de verborgen esoterische gedachte de kern is van alle religies, onverschillig de leerstellingen en symboliek waarvan ze zich bedienen. De grote ingewijden. Edouard SchuréDe Grote IngewijdenDe Biografieën van Hermes, Jezus Christus, Krishna, Orpheus ... De grote ingewijden - vanstockum.nl ... . De grote ingewijden. Edouard SchuréDe Grote IngewijdenDe Biografieën van Hermes, Jezus Christus, Krishna, Orpheus, Pythagoras, Plato en Rama omvang: 352 blz. formaat: 17 x 24 cm bindwijze: Paperback prijs:...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Schure
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De grote ingewijden.pdf

OMSCHRIJVING

Edouard SchuréDe Grote IngewijdenDe Biografieën van Hermes, Jezus Christus, Krishna, Orpheus, Pythagoras, Plato en Rama omvang: 352 blz. formaat: 17 x 24 cm bindwijze: Paperback prijs: 22,50 ISBN: 978 90 6378 502 4 De Fransman Edouard Schuré geldt als een der meest geliefde esoterische auteurs aller tijden. Naast zijn aanleg de essentie van complexe materie duidelijk samen te vatten zijn het zeker ook zijn vriendschappen met Nietsche, Steiner en Wagner geweest die hem gestimuleerd hebben zijn schrijversschap zo volmaakt en veelzijdig uit te oefenen. Niet alleen publiceerde hij veel op het gebied van geschiedenis, muziek en wijsbegeerte, hij schreef tevens romans en toneelstukken, waaronder 'De Priesteres van Isis'. Zijn grootste bekendheid verkreeg hij echter op het moment dat De Grote Ingewijden verscheen, dat binnen enkele jaren in meer dan twintig talen - waaronder zelf in het Russisch - werd vertaald. De Grote Ingewijden is een volledige en objectieve verhandeling over de verborgen geschiedenis der godsdiensten waarin wordt aangetoond dat juist de verborgen esoterische gedachte de kern is van alle religies, onverschillig de leerstellingen en symboliek waarvan ze zich bedienen. Van de 'ingewijden' die deze verborgen esoterische gedachte doorgeven, bespreekt Schuré als eersten Rama en Krishna, om te vervolgen met Hermes en daarna Mozes, die de kracht van de Egyptische inwijding oogst, die ook het wereldbeeld van Pythagoras en Plato bepaald hebben. Als hoogtepunt beschrijft Schuré tenslotte Jezus Christus met wiens inwijding en openbaring een tijdperk aanbreekt van geestelijke wedergeboorte en maatschappelijke vernieuwing. Door het accent te leggen op dit universele proces van transformatie is De Grote Ingewijden een actueel boek, waaraan juist in deze tijd grote behoefte is. Deze herziene druk werd taalkundig geheel gemoderniseerd.

Wil je het boek lezen?De grote ingewijden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Schure. Lezen De grote ingewijden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN