De dam bij Hoppenesse

De dam bij Hoppenesse - none | Tiliboo-afrobeat.com

...geverij Verloren verscheen afgelopen week het boek: De dam bij Hoppenesse - Gevolgen voor de afwatering van het gebied tussen Oude Rijn en Hollandse IJssel, 1250-1600 In 1285 werd de dam bij Hoppenesse aangelegd ... Rivieren Archieven - Studiekring Historische Cartografie ... . Hierdoor had het water van de Lek In 1285 werd besloten tot de aanleg van de dam bij Hoppenesse. Hierdoor had het water van de Lek geen toegang meer tot de bovenloop van de Hollandsche IJssel en werd de waterstand op die bovenloop verlaagd. Dit boek beschrijft de gevolgen. Voor de landen tussen de Oude Rijn en Hollandsche IJssel was dit aanleiding om de afwatering naar het ... In 1285 werd de dam bij Hoppenesse aangelegd. Hierdoor had het water v ... De dam bij Hoppenesse door Guus Borger, Frits Horsten ... ... . Dit boek beschrijft de gevolgen. Voor de landen tussen de Oude Rijn en Hollandsche IJssel was dit aanleiding om de afwatering naar het ... In 1285 werd de dam bij Hoppenesse aangelegd. Hierdoor had het water van de Lek geen toegang meer tot de bovenloop van de Hollandsche IJssel en werd de waterstand op die bovenloop verlaagd. Dit boek beschrijft de gevolgen. Voor de landen tussen de Oude Rijn en Hollandsche IJssel was dit aanleiding om de afwater...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De dam bij Hoppenesse.pdf

OMSCHRIJVING

In 1285 werd de dam bij Hoppenesse aangelegd. Hierdoor had het water van de Lek geen toegang meer tot de bovenloop van de Hollandsche IJssel en werd de waterstand op die bovenloop verlaagd. Dit boek beschrijft de gevolgen. Voor de landen tussen de Oude Rijn en Hollandsche IJssel was dit aanleiding om de afwatering naar het zuiden te verleggen. In het oosten van dat gebied is daar direct na 1285 mee begonnen, in de Gouwestreek daarentegen pas vanaf 1331. Bovendien heeft men in het oosten de afwatering vanaf 1385 weer naar het noorden verlegd, terwijl men in de Gouwestreek daarmee pas een eeuw later is begonnen. Ter verklaring van het tijdsverschil tussen oost en west in de dubbele verlegging van de afwateringsrichting wordt ook gekeken naar de veranderingen in het beheer van Rijnlands boezem en de dynamiek in de Zuidwestelijke Delta.

Wil je het boek lezen?De dam bij Hoppenesse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De dam bij Hoppenesse Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN