Klaas Gubbels

Klaas Gubbels - Cherry Duyns | Tiliboo-afrobeat.com

...ubbels (Rotterdam, 19 januari 1934) is een Nederlands kunstenaar ... Klaas Gubbels | artnet ... . Het meest bekend is hij met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Levensloop. In de jaren vijftig volgde Gubbels verscheidene opleidingen. Zo volgt hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam een ... Klaas Gubbels (Rotterdam, 1934) is één van Nederlands belangrijkste hedendaagse kunstenaars. Hij woont en werkt in Arnhem. Koffiekannen, tafels en stoelen zijn terugkerende elementen in ... Klaas Gubbels | Galerie Dom'Arte ... . Koffiekannen, tafels en stoelen zijn terugkerende elementen in zijn werk. Werk van Klaas Gubbels is opgenomen in vele collecties onder andere van het Stedelijk Museum Amsterdam en van Museum Boijmans van Beuningen. Bekijk het huidige veiling aanbod. Iedere avond en in het weekend een veiling van moderne kunst, klassieke schilderijen en design objecten. Kopen en zelf verkopen! Klaas Gubbels kleine oplage uit 1989. Mooi ingelijste gubbels in k...

INFORMATIE

AUTEUR
Cherry Duyns
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Klaas Gubbels.pdf

OMSCHRIJVING

Klaas Gubbels is de schepper van een intrigerend oeuvre van schilderijen, beelden, grafiek en objecten; vaak met een theatraal karakter. Zijn werk bevindt zich onder andere in Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum voor Moderne Kunst Arnhem, naast vele particuliere collecties in binnen- en buitenland.In de hoofdtekst van Klaas Gubbels - De Voortgang voert auteur/regisseur Cherry Duyns een dialoog met de kunstenaar over de totstandkoming van zijn werk. Daarnaast toont dit unieke boek de eerste stappen die Gubbels zette van schilderen naar driedimensionaal werken. Het geeft een overzicht van de cortenstalen beelden die zijn ontstaan sinds het nieuwe millennium, documentaire foto's van Vincent Mentzel en Cherry Duyns en een indrukwekkende collectie hoofdzakelijk recente schilderijen. De dvd 'Stilleven van een schilder' van Jan Louter bevat prachtig beeldmateriaal: de uitzending van Het uur van de Wolf die aan Gubbels werd gewijd (2003) plus opnames van diverse, nooit eerder gepubliceerde interviews. Deze nieuwe uitgave maakt duidelijk dat het oeuvre van Klaas Gubbels nog steeds levendig en in ontwikkeling is.

Wil je het boek lezen?Klaas Gubbels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cherry Duyns. Lezen Klaas Gubbels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN