Latijnse morfologie

Latijnse morfologie - Keyser Jeroen de | Tiliboo-afrobeat.com

...e morfologie bevat een volledige bespreking van de verbuigingen en vervoegingen van het klassieke Latijn ... Woordvorming - Wikipedia ... .Ook talrijke relevante uitzonderingen en bijzonderheden die in vele schoolboeken onvermeld blijven, komen aan bod. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de ontwikkelingen in het postklassieke Latijn. Pronomina personalia []. Het Latijn kent net als het Nederlands een eerste persoon (ik, wij), een tweede persoon (jij, jullie, u) en een derde persoon (hij, zij, het, u). En net als het Nederlands kent het Latijn dus ook persoonlijke voornaamwoorden voor de eerste, tweede ... Latijnse morfologie - Keyser Jeroen De - 9789463371209 ... ... . En net als het Nederlands kent het Latijn dus ook persoonlijke voornaamwoorden voor de eerste, tweede en derde persoon. Latijn/Morfologie zelfstandige naamwoorden. Uit Wikibooks < Latijn. Naar navigatie springen Naar zoeken springen. Inhoud. 1 Regels voor alle declinaties; 2 Overzicht van alle declinaties en hun verbuigingen. 2.1 Eerste declinatie; 2.2 Tweede declinatie. 2.2.1 Mannelijke woorden op -us; L...

INFORMATIE

AUTEUR
Keyser Jeroen de
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Latijnse morfologie.pdf

OMSCHRIJVING

Latijnse morfologie bevat een volledige bespreking van de verbuigingen en vervoegingen van het klassieke Latijn. Ook alle uitzonderingen en bijzonderheden die in de courante schoolgrammatica's onvermeld blijven, komen aan bod. Bijzondere aandacht wordt besteed aan evoluties in het post-klassieke Latijn van de late oudheid, de middeleeuwen en de bloeiperiode van het humanistische Neo-Latijn.Met een heldere opmaak en overzichtelijke tabellen is Latijnse morfologie een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die met Latijnse teksten bezig is: geïnteresseerde lezers, historici en andere onderzoekers, leerlingen, universitaire studenten en docenten Latijn op alle niveaus.

Wil je het boek lezen?Latijnse morfologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Keyser Jeroen de. Lezen Latijnse morfologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN