De psychologie van het onderhandelen

De psychologie van het onderhandelen - George van Houtem | Tiliboo-afrobeat.com

...hologie van het onderhandelen (Paperback) ... De psychologie van het onderhandelen, George van Houtem ... ... . Onderhandelingen win je niet met rationele argumenten. Je krijgt alleen je zin als je gebruikmaakt van... 'De psychologie van het onderhandelen' door George van Houtem - Onze prijs: €25,00 - Direct te downloaden Tijdens het onderhandelen is het belangrijk om je eigen emoties en die van de ander te registreren. Voorkom dat het gesprek onbedoeld een explosieve lading krijgt. Zet emoties constructief in. Zorg dat j ... De psychologie van het onderhandelen door George van ... ... . Zet emoties constructief in. Zorg dat je tijdens het gesprek niet alleen met de inhoud van de onderhandelingen bezig bent, maar ook met elkaar. De psychologie van het onderhandelen de zeven psychologische inzichten waarmee je elke onderhandeling naar je hand zet George van Houtem. Nederlands | Paperback € 25,00 + 50 punten . Pre-order nu, verschijnt op 25...

INFORMATIE

AUTEUR
George van Houtem
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De psychologie van het onderhandelen.pdf

OMSCHRIJVING

Onderhandelingen win je niet met rationele argumenten. Je krijgt alleen je zin als je gebruikmaakt van de juiste psychologische inzichten. In dit boek lees je welke strategieën het beste werken. Tijdens een onderhandeling wordt je mensenkennis continu op de proef gesteld. Hoe goed ben jij in staat om te beoordelen wat jouw gesprekspartners denken en doen. Zijn ze geïnteresseerd in je voorstel? Hoeveel willen ze bieden? Zijn ze serieus, of wordt er een spelletje met je gespeeld? Onderhandelingsexpert George van Houtem weet als geen ander hoe mensen zich gedragen tijdens een onderhandeling. In dit boek zet hij de belangrijkste psychologische mechanismen op een rij die jou en je gesprekspartners bewust en onbewust beïnvloeden. Ontdek hoe je andere mensen kunt beïnvloeden met framing, maak kennis met het ankereffect en tientallen andere beproefde strategieën. George van Houtem is vennoot van Holland Consulting Group en mededirecteur van het HCG Onderhandelingsinstituut. Hij begeleidt onderhandelingen en traint en coacht op onderhandelingsvaardigheden en technieken. George is auteur van de bestsellers De dirty tricks van het onderhandelen en Onderhandelen als het heet wordt.

Wil je het boek lezen?De psychologie van het onderhandelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur George van Houtem. Lezen De psychologie van het onderhandelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN