Oud ben ik en jong ben ik

Oud ben ik en jong ben ik - Walt Whitman | Tiliboo-afrobeat.com

...root als ik jong ben, maar ik ben klein als ik oud ben ... Tzum | Recensie: Walt Whitman - Oud ben ik en jong ben ik ... ... . Wat ben ik in dit cryptische raadsel? Oud ben ik en jong ben ik verscheen in 1882 en ligt qua toon en onderwerpen in het verlengde van zijn beroemde dichtwerk Leaves of Grass. Deze verzameling notities, beschouwingen, herinneringen en dagboekaantekeningen kenmerken zich door de positieve lyrische toon die ook aanwezig is in Leaves of Grass. Men is zo oud als dat je je zelf voelt. Het ligt er aan denk ik in wel persperctief je het b ... Wat ben ik morgen? - Fun op het internet voor jong en oud! ... . Het ligt er aan denk ik in wel persperctief je het bekijkt. als 60 jarige ben je nog jong voor iemand die 80 is. Als 50 jarige ben je op je werk al oud ( er is nu ook een reclamespotje van) In de ogen van een 16 jarige ben je op je 25e al oud. en krijg je een kind op je 45e dan ben je echt oud. Oud ben ik en jong ben ik...

INFORMATIE

AUTEUR
Walt Whitman
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Oud ben ik en jong ben ik.pdf

OMSCHRIJVING

Walt Whitman geldt als de meest typisch Amerikaansedichter van de negentiende eeuw. In zijn grote bundelLeaves of Grass bezingt en vereert hij de Amerikaanse natuur,de Amerikaanse mens en de democratische samenlevingals de culminatie en het absolute hoogtepunt vande schepping.Die verering voor Amerika en de Amerikaan komtook tot uiting in deze verzameling dagboekaantekeningen,herinneringen en bespiegelingen. De auteur trokna het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog(1861–1865) naar Washington, waar hij als vrijwilligerzijn dagen doorbracht in de vele militaire hospitalen.Whitman beschrijft de nu onvoorstelbare toestanden inde barakken en ziekenzalen, en de buitengewone moedvan de zieke, gewonde en stervende militairen die hijmorele en materiële steun verleende.Na een zware beroerte beschrijft Whitman zijn langzameherstel in Camden, New Jersey, met hoogstpersoonlijkeindrukken van de natuur in zijn omgeving envan diverse reizen – naar New York, Boston, Canada, hetMidden en Verre Westen van de VS en enkele van de Zuidelijkestaten. De laatste aantekeningen zijn uit 1882, toenSpecimen Days verscheen, tien jaar voor Whitmans dood.Oud ben ik en jong ben ik, nu voor het eerst in vertaling,biedt een hoogstpersoonlijk doorkijkje op het leven, dewereld en het denken van een uniek mens, dichter, filosoofen profeet van zijn bewonderde Amerika.

Wil je het boek lezen?Oud ben ik en jong ben ik in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Walt Whitman. Lezen Oud ben ik en jong ben ik Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN