Nietzsche als opvoeder

Nietzsche als opvoeder - J. Keij | Tiliboo-afrobeat.com

...he als opvoeder (Paperback). Jan Keij, auteur van het veelbesproken 'De filosofie van Emmanuel Levinas - in haar samenhang verklaard voor ... Over Boeken, enzo ...: Nietzsche als opvoeder - Jan Keij ... ... Op pagina 324 vat hij zijn eigen hoofdstukken in "Nietzsche als opvoeder" min of meer samen in een soort 10 Geboden met steeds weer het afsluitende adagium "denk zelfstandig". Iets dat ik overigens alleen maar kan onderschrijven naarmate ik het quote gedrag op bijvoorbeeld social media zie toenemen, laat staan al het slaafse consumentengedrag van alledag. Friedrich Wilhelm Nietzsche (Röcken, 15 oktober 1844 - Weimar, 25 augustus 1900) was een Duits filosoof, cultuurcriticus, componist, d ... Nietzsche als opvoeder - Jan Keij - Filosofie.nl ... . Friedrich Wilhelm Nietzsche (Röcken, 15 oktober 1844 - Weimar, 25 augustus 1900) was een Duits filosoof, cultuurcriticus, componist, dichter en filoloog die wordt beschouwd als een van de invloedrijkste moderne denkers...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Keij
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Nietzsche als opvoeder.pdf

OMSCHRIJVING

Jan Keij, auteur van het veelbesproken 'De filosofie van Emmanuel Levinas - in haar samenhang verklaard voor iedereen', heeft zich deze keer ten doel gesteld om het werk van Friedrich Nietzsche voor iedereen te verklaren. Sterker nog: hij brengt zijn verklaring, zij het ook met enige ironie, als een soort 'zelfhulpboek', een handleiding tot levenskunst in het voetspoor van Nietzsche, maar in zekere zin ook met de nodige afstand tot hem (volgens diens eigen adagium: 'wie niet denkt zoals ik, die volge mij').Temidden van de nog steeds niet aflatende stroom van publicaties over 'de filosoof met de hamer' vormt dit boek zeker een unicum. Het biedt niet alleen een integrale en inzichtelijke uitleg van Nietzsches filosofie, maar nodigt de lezer ook expliciet uit om deze filosofie onmiddellijk op zichzelf te betrekken, zonder die simpelweg ten voorbeeld te nemen. Je eigen weg gaan, nog beter en steviger op eigen benen staan, dat is de boodschap van dit boek (en van Nietzsche).Een prikkelende, eigenzinnige én direct op de praktijk van het leven betrokken interpretatie van het werk van Nietzsche, op de manier zoals alleen Keij dat kan. Daarbij glashelder, lichtvoetig en met veel humor geschreven.

Wil je het boek lezen?Nietzsche als opvoeder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Keij. Lezen Nietzsche als opvoeder Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN