Hvik Serie 1 - Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven

Hvik Serie 1 - Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven - Friedrich Nietzsche | Tiliboo-afrobeat.com

...rie 1 - Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven 3e druk is een boek van Friedrich Nietzsche uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen ... Nietzsche: Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven ... . ISBN 9789065540225 Nietzsches traktaat is een enthousiast betoog over het nut of het nadeel van te veel of te weinig geschiedenis, van te veel of te weinig historisch besef. Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven is vertaald door het Vertalerscollectief van de Historische Uitgeverij. Met een nawoord van Frank Ankersmit (1983); de tweede druk (1994) bevat een nabeschouwing van L.C. Bombet & Jo Tollebeek. Zijn slotsom is even radic ... Historische Uitgeverij - Nietzsche, Over nut en nadeel van ... ... . Met een nawoord van Frank Ankersmit (1983); de tweede druk (1994) bevat een nabeschouwing van L.C. Bombet & Jo Tollebeek. Zijn slotsom is even radicaal als krachtig, en midden in het leven.Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven is vertaald door het Vertalerscollectief van de Historische ...

INFORMATIE

AUTEUR
Friedrich Nietzsche
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Hvik Serie 1 - Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven.pdf

OMSCHRIJVING

Hvik Serie 1 - Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven 3e druk is een boek van Friedrich Nietzsche uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065540225 Nietzsches traktaat is een enthousiast betoog over het nut of het nadeel van te veel of te weinig geschiedenis, van te veel of te weinig historisch besef. Voor onze omgang met de geschiedenis maakt en beschrijft hij de drie, sedertdien gekende onderscheidingen: de kritische omgang met ons verleden ('alles moet anders'), de verering van het verleden (van helden en monumentenzorg), en de antiquarische vergaarzucht ('alles wat oud is, is het waard om te bewaren'). Het traktaat van Nietzsche (1844-1900) dwingt ons ook om onze omgang met onze eigen herinneringen en vooruitzichten kritisch in ogenschouw te nemen.Nietzsche is in dit traktaat tegelijk psycholoog van de laat-moderne historische cultuur als veldheer die het liefst met de onhistorische dadendrang van de jeugd ten strijde strijkt. Tegen de keer is het traktaat, omdat het zich keert tegen de last van de geschiedenis die ons belemmert in ons denken en handelen.Deze nieuwe uitgave is voorzien van een indringend en fraai essay van Luuk van Middelaar, Over het historische geluk. Luuk van Middelaar neemt Nietzsches uitdaging het verleden kritisch te beschouwen gretig aan. Tegendraads is zijn uitgangspunt om de ervaring van het verleden in het heden als uitgangspunt te nemen. Zijn slotsom is even radicaal als krachtig, en midden in het leven.Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven is vertaald door het Vertalerscollectief van de Historische Uitgeverij. Met een nawoord van Frank Ankersmit (1983); een nabeschouwing van L.C. Bombet & Jo Tollebeek (1994), en een essay van Luuk van Middelaar (2006).Dit is het eerste deel in de Hvik-serie.

Wil je het boek lezen?Hvik Serie 1 - Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Friedrich Nietzsche. Lezen Hvik Serie 1 - Over nut en nadeel van geschiedenis voor het leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN