De affichekoning

De affichekoning - Eveline Stoel | Tiliboo-afrobeat.com

...ichekoning is een journalistieke roman. Eerder schreef Eveline Stoel onder meer het non-fictieboek Asta's ogen (Nijgh & Van Ditmar, 2010), waarvan 50 ... De affichekoning: Eveline Stoel: 9789492037749: Boek ... .000 exemplaren werden verkocht, alsmede de filmrechten. Eveline Stoel, De affichekoning, Kroniek van een Catalaanse kunstenaar en zijn museum. Uitgeverij Brandt, 480 pag. 25 € Museum Emilio Vilà, Llagostera, Spanje. Alleen op afspraak (entree €3,00). De Catalaanse kunstenaar Emilio Vilà (1887-1967) maakte in de roaring twenties de mooiste filmposters. Daarna raakte hij in de vergetelheid. Schri ... De affichekoning - Eveline Stoel - 9789492037749 | Bruna.nl ... . De Catalaanse kunstenaar Emilio Vilà (1887-1967) maakte in de roaring twenties de mooiste filmposters. Daarna raakte hij in de vergetelheid. Schrijver Eveline Stoel zet hem in haar boek De affichekoning opnieuw in de schijnwerpers. In de tijd van de stomme film hingen de prachtigste kunstwerken van Vilà in Pathé en andere...

INFORMATIE

AUTEUR
Eveline Stoel
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
De affichekoning.pdf

OMSCHRIJVING

Catalonië, 1967. Schilder en affichemaker Emilio Vilá opent een museum met eigen werk, dat de kroon op zijn carrière moet worden. Volgens een krant zal Vilá de geschiedenis in gaan als 'een van de grote hedendaagse Spaanse schilders', maar het loopt anders. Na zijn dood komt het museum in handen van zijn huishoudster Blanca en raakt het in verval. Vilá en zijn museum worden vergeten.Als Valentí Dalmau, Blanca's kleinzoon, het museum erft, moet hij kiezen tussen verkopen of het museum nieuw leven inblazen. Worstelend met deze keus rijst de vraag: wie was Vilá? De zoektocht naar het antwoord leidt Valentí onder meer naar het feestelijke Parijs van de jaren twintig, de duistere periode van de Spaanse Burgeroorlog en de transformatie van dictatoriaal Spanje tot geliefd vakantieland. Maar bovenal ontdekt Valentí hoezeer ambitie en vermeend onrecht een mensenleven kunnen beheersen.De affichekoning is een journalistieke roman. Eerder schreef Eveline Stoel onder meer het non-fictieboek Asta's ogen (Nijgh & Van Ditmar, 2010), waarvan 50.000 exemplaren werden verkocht, alsmede de filmrechten.

Wil je het boek lezen?De affichekoning in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eveline Stoel. Lezen De affichekoning Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN