Citaten & Aforismen

Citaten & Aforismen - Cees Buddingh' | Tiliboo-afrobeat.com

...n met aforismen Citaten 1 t/m 10 van 17. 1 2 Volgende ... Toon-Verhoeven citaten ,aforismen, citeert de grote ... ... . Gerd de Ley Vlaams schrijver-+ +8. Aforismen: zinnen met weerhaakjes. Paul Masson-+ +5. Ik schrijf alleen in aforismen, want ik heb opgemerkt dat men zelden een artikel van begin tot einde leest, een aforisme altijd. Verzameling van meer dan 11.000 citaten aforismen definities woordspelingen uitspraken... Alle aforisme citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al 20 jaar op citaten.net. Een verzameling van meer dan 12.000 citaten afor ... bol.com | Citaten & Aforismen, Cees Buddingh ... ... .net. Een verzameling van meer dan 12.000 citaten aforismen definities woordspelingen uitspraken... Op de sterk vernieuwde citatensite : Meer dan 12 000 citaten, aforismen, woordspelingen, oneliners, quotes, definities, wijsheden, spreuken,...

INFORMATIE

AUTEUR
Cees Buddingh'
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Citaten & Aforismen.pdf

OMSCHRIJVING

Een aforisme is een waarheid als een kalfje. - C. BuddinghAforismen moeten fonkelen en geslepen zijn, als wapens en edelstenen. -Ernst HohenemserDe kortste aforismen die het langst doen nadenken, zijn de beste. - Julien de ValckenaereEen cultuur die zijn verwijzend karakter kwijtraakt, is maar een halve. - Kees FensWijsheid is de kunst per ongeluk de waarheid te zeggen. - Tim KrabbéSchrijvers stelen van dieven. - Gerrit KomrijHij maakte een belezen indruk; wellicht bezit hij een citatenboek. - Hanna van Eeden'Aforismen en citaten zijn de verbale bloemen van ons bestaan (...) en moet je ook als zodanig gebruiken', schrijft Theodor Holman in zijn inleiding bij deze opnieuw bewerkte en uitgebreide heruitgave van C. Buddingh's Spectrum Citatenboek uit 1992, dat in 1967 als Citaten-Omnibus zijn eerste druk beleefde. Niet alleen zijn de titel, de vormgeving en de typografie nieuw, er zijn ook honderden nieuwe citaten toegevoegd, vooral uit de laatste decennia.Ook, ja juist in de postmoderne tijd is citeren belangrijk, want als er iets postmodern is, dan is het wel citeren. Daarom is 'de dikke Buddingh' ' terug van weg geweest, met een opnieuw aangevulde verzameling puntige, pittige en prikkelende uitspraken van wijzen en dwazen uit Oost en West en uit alle eeuwen: van Plato tot Palmen, van Bismarck tot Brusselmans, van Mencius tot Madonna.In dit boek staan duizenden citaten en aforismen, naar onderwerp gerangschikt en per onderwerp chronologisch geordend. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op puntigheid en bruikbaarheid in de meest uiteenlopende situaties. Een biografisch register en een uitgebreid register op sleutelwoorden zorgen ervoor dat men altijd snel het citaat vindt dat men zoekt.Citaten & Aforismen is een bezit voor het leven. Heerlijk om in te bladeren... en om te gebruiken.

Wil je het boek lezen?Citaten & Aforismen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cees Buddingh'. Lezen Citaten & Aforismen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN