Nederlands-Perzisch Idioomwoordenboek

Nederlands-Perzisch Idioomwoordenboek - A. Afkari | Tiliboo-afrobeat.com

...ds-Perzisch idioomwoordenboek | ISBN 9789089640079 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... Nederlands-Perzisch idioomwoordenboek ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Nederlands-Perzisch Idioomwoordenboek (Hardcover). Uniek idioomwoordenboek verschaft Perzischtaligen toegang tot meer dan 7000 Nederlandse zegswijzen en... Idioomwoordenboek Nederlands Perzisch. €25.00 De oorspronkelijke betekenis van een idioom is vaak geheel of deels verdwenen en wordt meestal ook niet door de gewone woordenboeken gegeven. De lijst van Nederlandse idiomatische uitdrukkingen in dit boek is gerangschikt aan de hand van kernwoorde ... Nederlands-Perzisch idioomwoordenboek - Afshin Afkari ... ... . De lijst van Nederlandse idiomatische uitdrukkingen in dit boek is gerangschikt aan de hand van kernwoorden. 'Nederlands-Perzisch idioomwoorde...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Afkari
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederlands-Perzisch Idioomwoordenboek.pdf

OMSCHRIJVING

Uniek idioomwoordenboek verschaft Perzischtaligen toegang tot meer dan 7000 Nederlandse zegswijzen en uitdrukkingen.Tienduizenden nieuwe Nederlanders worstelen met hun nieuwe taal. Ook voor wie een redelijke woordenschat heeft veroverd en de belangrijkste regels van de grammatica kent, blijft de Nederlandse omgangstaal vaak ontoegankelijk voor wie hem verstaan en spreken wil. Zoals een jungle ontoegankelijk is door struiken en lianen die de doorgang belemmeren, zo is de spreek- (en vaak ook de schrijf-)taal van Nederlanders vergeven van vaste woordgroepen (amok maken, averij oplopen), uitdrukkingen (iemand met argusogen bekijken), spreekwoorden (Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd) enzovoort. Met dit boek wil Afkari aan de doorgaans hoog opgeleide Iraniërs en Afghanen - zij allen hebben Perzisch als moedertaal - de toegang te verschaffen tot meer dan 7000 Nederlandse uitdrukkingen en zegswijzen. Dit bestand wordt aangeboden met uitleg zowel in het Nederlands als in het Perzisch, een taal die niets met Arabisch te maken heeft maar die door de eeuwenlange centrale plaats van de Islam wel met Arabisch schrift wordt weergegeven.Nu is er het up-to-date 'Nederlands-Perzisch Idioomwoordenboek', georganiseerd als een woordenboek van A tot Z, zodat iedere gebruiker er snel haar of zijn weg in kan vinden. Dit idioomwoordenboek is tot stand gekomen onder toezicht van een commissie van drie deskundigen: prof. dr F. Moerdijk, als specialist in de lexicografie verbonden aan de universiteiten van Amsterdam en Leiden, prof. dr R. Appel, tot 2005 vanwege de Gemeente Amsterdam aan de UvA aangesteld voor ‘Nederlands als tweede taal’, en prof. dr J. ter Haar, tot 2006 hoogleraar Perzisch te Leiden.

Wil je het boek lezen?Nederlands-Perzisch Idioomwoordenboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Afkari. Lezen Nederlands-Perzisch Idioomwoordenboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN