De toezichthouder

De toezichthouder - Hans de Hoog | Tiliboo-afrobeat.com

...zichthouder is een door de overheid aangesteld, onafhankelijk en onpartijdig instituut dat toeziet op naleving van wet- en regelgeving door organisaties ... De toezichthouder - NRC ... . De toezichthouder opereert binnen het bestuursrecht (administratief recht), en valt doorgaans onder de uitvoerende macht, eventueel onder toezicht van het parlement.Traditioneel gaat het om een zuivere overheidsinstelling, maar de ... De Erkende Toezichthouder staat voor 'het nieuwe denken' in toezicht. Op de pagina Actueel vind je de laatste stand van zaken over onz e lessen op locatie én van onze mogelijkheden voor e-learning.Vernieuwing in toezich ... Leergang "De nieuwe toezichthouder in zorg & welzijn" | NVTZ ... . Op de pagina Actueel vind je de laatste stand van zaken over onz e lessen op locatie én van onze mogelijkheden voor e-learning.Vernieuwing in toezicht brengen wij versneld in de Nederlandse boardroom door: Toezichthouder op de visserij (1) Toezichthouder op gezin (1) Toezichthouder romeinse bouwwerken (1) Toezichthouder telecomsector (1) Toezichthouder van pa...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans de Hoog
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De toezichthouder.pdf

OMSCHRIJVING

Goed toezicht is van groot maatschappelijk belang. Organisaties waarop geen of onvoldoende toezicht werd gehouden hebben enorme maatschappelijke verliezen veroorzaakt. Denk aan het verlies bij Vestia van 2 miljard euro dat huurders uiteindelijk mogen opbrengen. Hoe komt het dat toezichthouders toch zo vaak falen? DSB, Ahold, ABNAMRO, Amarantis, COA, IJsselmeerziekenhuizen, Rochdale: bekend zijn de schandalen rond bedrijven of instellingen waarbij toezichthouders niet of te laat ingrepen. Waarom kunnen toezichthouders zo moeilijkneezeggen tegen overambitieuze en risicozoekende bestuurders? En waarom bestaan er zo weinig contacten tussen interne toezichthouders (zoals commissarissen) en externe toezichthouders (zoals de inspecties voor onderwijs en zorg, en financi�le toezichthouders als DNB en AFM)? Wat wordt verstaan onder toezichtobesitas dat veel voorkomt onder ex-politici? En onder het new boys network? Is hetsocratische modelvan toezicht achterhaald? En waarom is Machiavelli als filosoof van de macht zo belangrijk voor toezichthouders? In De toezichthouder wordt antwoord gegeven op bovenstaande en andere vragen, maar wordt de lezer vooral ook getrakteerd op een rijke casu�stiek. Dit boek leest als een roman, geschreven naar de barre werkelijkheid, vol megalomanie, manipulatie en soms regelrechte fraude. De auteur legt u uit waarom de rol van toezichthouder bijzondere eigenschappen vergt en een speciale mentaliteit. Die rol past slechts weinigen. De auteur, Hans de Hoog, is als politicoloog en econoom vertrouwd met de denkwereld van bestuurders en toezichthouders. In zijn rijke en gevarieerde loopbaan heeft hij zelf als ondernemer en als interne en externe toezichthouder gewerkt. Ook verbleef hij jarenlang in het centrum van de macht: de Haagse politiek. De Hoog (1957) is ondernemer en heeft o.a. de GovernanceBoxx ontwikkeld, een online tool die de dialoog van bestuurders en toezichthouders faciliteert.

Wil je het boek lezen?De toezichthouder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans de Hoog. Lezen De toezichthouder Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN