Stormachtig Stil

Stormachtig Stil - Eveline van de Putte | Tiliboo-afrobeat.com

..., leuk dat je even de moeite neemt om verder te lezen dan de advertentie ... Presentatie 'Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ... ... . Je zult hier wat meer info over mijn persoontje vinden en hoe ik in het maken van dit soort afspraken sta en ook zal het duidelijker zijn waarom ik niet altijd te bereiken ben…deze afspraken is geen dagelijks iets of iets wat ik op vaste tijdstippen doe, alles afhankelijk van tijd en heel belangrijk zin! 😉 Heel ... Aan de hand van haar levensverhaal, beschreven in het boek 'Stormachtig stil: levensverhalen van roze ouderen' van Eveline van de Putte, spraken wij met Magda Römgens. Een feministe en voorvechtster van de gelijke rechten en acceptatie va ... 'Stormachtig Stil' geeft LHBTI-ouderen een stem | Movisie ... . Een feministe en voorvechtster van de gelijke rechten en acceptatie van LHBTI's. Ze vertelt over haar activisme, zelfontdekking en zelfbeschikking. Magda staat nog steeds met beide benen in de maatschappij. In Stormachtig Stil lezen we verhalen van mannen en vrouwen uit Nederland en ook ...

INFORMATIE

AUTEUR
Eveline van de Putte
DIMENSIE
3,3 MB
BESTANDSNAAM
Stormachtig Stil.pdf

OMSCHRIJVING

''Een goede gezondheid en betekenisvolle sociale contacten bepalen mede het levensgeluk, zeker in een samenleving waarin veel mensen steeds ouder worden. Seksualiteit hoort daar ook bij, maar is een extra groot taboe als het om LHBT-ouderen gaat. Met de portretten van roze ouderen in dit boek wordt dat taboe op indringende en mooie wijze doorbroken.'' Prof. Dr. Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) In Stormachtig Stil vertellen oudere lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) van Nederlandse en niet Nederlandse komaf en een 'moeder van', openhartig over hun stormachtige (liefdes)leven en over hun stilzwijgen vroeger en nu uit angst om nog altijd niet geaccepteerd te worden.De bijzondere verhalen geven een kijkje in een tijd waarin men nog geen woorden had voor zijn of haar gevoelens en waarin 'bijzondere vriendschap' nog strafbaar was. Dat alles leidde soms tot dubbellevens en vaak tot grote eenzaamheid. Stormachtig Stil gaat dan ook over het balanceren tussen openheid en taboe, moed en wanhoop, kracht en kwetsbaarheid. Het boek maakt ons deelgenoot van de strijd van de geïnterviewden voor geluk en gelijke rechten. Maar bovenal geeft het een ontroerend beeld van sterke mensen die de basis hebben gelegd voor de vrijheid van vandaag. Het is een monument voor de roze pioniers. Stormachtig Stil is geen theoretische verhandeling, het laat de ouderen zelf aan het woord.Dankzij het uitgebreide nawoord van Movisie vol achtergrondinformatie en tips voor professionals en organisaties, is Stormachtig Stil veel meer dan een interessante verhalenbundel. Het is evengoed studiemateriaal voor hogescholen en universiteiten en een inspiratiebron voor hulp- en zorgverleners. Bovendien is het een bemoediging voor LHBT-ers van alle leeftijden die nog in de kast zitten. Als de pioniers uit dit boek zich uit die kast hebben weten te bevrijden, kun jij dat ook!

Wil je het boek lezen?Stormachtig Stil in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eveline van de Putte. Lezen Stormachtig Stil Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN