Militaire ooggetuigen - Militaire ooggetuigen: de strijd in mei 1940

Militaire ooggetuigen - Militaire ooggetuigen: de strijd in mei 1940 - Gielt Algra | Tiliboo-afrobeat.com

...aire ooggetuigen. De strijd in mei 1940 voert ons terug naar die vijf dramatische oorlogsdagen en werpt licht op indringende ervaringen van hoofdrolspelers aan Nederlandse zijde: de militairen die langs de Maas, in de Peel-Raamstelling, op 'de Greb', in Rotterdam, rond de vliegvelden van Vesting Holland, in de lucht en op tal van andere al ... Dordrecht en omgeving - Dordrecht in de oorlog ... ... Militaire ooggetuigen. De strijd in mei 1940 voert ons terug naar die vijf dramatische oorlogsdagen en werpt licht op indringende ervaringen van hoofdrolspelers aan Nederlandse zijde: de militairen die langs de Maas, in de Peel-Raamstelling, op 'de Greb', in Rotterdam, rond de vliegvelden van Vesting Holland, in de lucht en op tal van ... Militaire ooggetuigen. De strijd in mei 1940 voert ons terug naar die vijf dramatische oorlogsdagen en werpt licht op indringende ervaringe ... Boekbespreking: Militaire ooggetuigen. De strijd in mei ... ... ... Militaire ooggetuigen. De strijd in mei 1940 voert ons terug naar die vijf dramatische oorlogsdagen en werpt licht op indringende ervaringe...

INFORMATIE

AUTEUR
Gielt Algra
DIMENSIE
5,5 MB
BESTANDSNAAM
Militaire ooggetuigen - Militaire ooggetuigen: de strijd in mei 1940.pdf

OMSCHRIJVING

75 jaar geleden. 10 mei 1940. Duitse troepen vallen Nederland binnen. Er volgen vijf dagen van strijd. Vijf dagen die een inktzwarte bladzijde in onze recente geschiedenis vormen. Nederland capituleert snel, maar niet zonder slag of stoot. Wie staan er bovenop de muren van de vesting om de vijand buiten te houden? Hoe zien ze eruit? Wat maken ze allemaal mee? Wat voelen ze, wat denken ze en hoe kijken jaren later op terug?Militaire ooggetuigen. De strijd in mei 1940 voert ons terug naar die vijf dramatische oorlogsdagen en werpt licht op indringende ervaringen van hoofdrolspelers aan Nederlandse zijde: de militairen die langs de Maas, in de Peel-Raamstelling, op 'de Greb', in Rotterdam, rond de vliegvelden van Vesting Holland, in de lucht en op tal van andere al vergeten plekken vergeefs vechten voor de vrijheid van het Koninkrijk.Tientallen verhalen van meidagenveteranen hebben 70 jaar later een blijvende plek gekregen in de digitale Interviewcollectie Nederlandse Veteranen van het Veteraneninstituut. Ingeleid door de bekende historicus Christ Klep vertelt Gielt Algra, onderzoeker van het Veteraneninstituut, het verhaal van mei 1940 met behulp van die interviews opnieuw.Geen tactische en strategische fijnproeverij, geen diepgravende morele verhandelingen, geen hogere politiek. Wel verhalen van gewone mannen met uiteenlopende oorlogservaringen, soms samengebald in een paar uur die beslissen over leven en dood. Over moed, kameraadschap en vastberadenheid, maar ook over angst, twijfel en berusting. Militaire ooggetuigen: levende geschiedenis in optima forma.

Wil je het boek lezen?Militaire ooggetuigen - Militaire ooggetuigen: de strijd in mei 1940 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gielt Algra. Lezen Militaire ooggetuigen - Militaire ooggetuigen: de strijd in mei 1940 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN