Doodgewoon

Doodgewoon - Lies Scaut | Tiliboo-afrobeat.com

...en bij Doodgewoon. Een mooie mix van luchtige en droevigere gedichten met als gemeenschappelijk thema de dood, zowel bij dieren als mensen ... NTR - Doodgewoon ... . Soms gaat het ook gewoon over het nadenken over de dood. Vele gedichten zijn zeer herkenbaar en raak geobserveerd. De dood komt niet bedreigend over, maar het verdriet is wel duidelijk voelbaar. Wie is doodgewoon? Concept en vijf pijlers. Aanbod aan kisten, lijkwaden en urnen. Nieuwsbrief en infoavonden; Wij zijn een "alternatieve" begrafenisonderneming uit Brugge, met thuisopbaring als onze basisvisie. Bij een ... Doodgewoon gemist? Bekijk hier alle uitzendingen terug ... ... . Nieuwsbrief en infoavonden; Wij zijn een "alternatieve" begrafenisonderneming uit Brugge, met thuisopbaring als onze basisvisie. Bij een thuisopbaring blijft de overledene na zijn of haar sterven in het eigen huis. STEM is een trainings- en communicatiebureau voor het contact over de l...

INFORMATIE

AUTEUR
Lies Scaut
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Doodgewoon.pdf

OMSCHRIJVING

Rouw en dood bespreekbaar voor kinderen Hoe gaan kinderen om met afscheid en verdriet? Hoe praten we met hen over een overlijden? Hoe help je kinderen in hun rouwproces? Voor het eerst moeten omgaan met de dood van familieleden of vrienden is een bepalende ervaring in het opgroeien van een kind. Bovendien is het vaak erg moeilijk voor leerkrachten, hulpverleners en ouders om te weten wat er juist omgaat in het hoofd van een rouwend kind. DoodGewoon biedt waardevolle inzichten om kinderen te begeleiden bij het rouwproces, zowel voor de professional als voor ouders. Vanaf het moment van overlijden tot en met het eerste jaar na het verlies gaat het boek in op manieren om kinderen te betrekken bij speciale momenten. Dat gebeurt via een handige tijdslijn, waarbij elk betekenisvol moment in het jaar een kans biedt om het rouwproces te initiëren. DoodGewoon besteedt speciale aandacht voor de opvang op de school zelf. Aan de hand van tekeningen, creatieve opdrachten, visualisatie en verhaaltjes toont het boek hoe de spontane verwerking van kinderen er ondersteund kan worden.

Wil je het boek lezen?Doodgewoon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lies Scaut. Lezen Doodgewoon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN