Oei, ik groei!

Oei, ik groei! - Hetty van de Rijt | Tiliboo-afrobeat.com

... groei! is de meest complete en bewezen partner van de ontwikkeling van je (buik-)baby en dreumes ... bol.com | Oei, ik groei!, Hetty van de Rijt ... ... . Complete ontwikkeling van je baby. Oei, ik groei! 71e druk is een boek van Hetty van de Rijt uitgegeven bij Fontaine Uitgevers B.V.. ISBN 9789059568488 Oei, ik groei! mag niet in je kast ontbreken als je een baby hebt. Dit boek neemt je mee op weg in de wereld van de mentale ontwikkeling van je baby. Oei, ik groei! Online Guide. Oei, ik groei! App. Menu. De 10 Mentale Sprongen. Een sprong is een plotselinge verandering in ... bol.com | Oei, ik groei! Ik ben zwanger… en nu?, Frans X ... ... . Oei, ik groei! App. Menu. De 10 Mentale Sprongen. Een sprong is een plotselinge verandering in de mentale ontwikkeling van een baby. Die gepaard gaat met de drie H's: Huilerigheid, Hangerigheid en Humeurigheid. Sprongen kondigen een vooruitgang aan. Oei, ik groei! is een boek uit 1992 van het echtpaar dr. Frans Plooi...

INFORMATIE

AUTEUR
Hetty van de Rijt
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Oei, ik groei!.pdf

OMSCHRIJVING

Het is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lichamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo'n sprong wordt aangekondigd door de drie H's:Hangerigheid, Huilerigheid, en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode. Deze, voorspelbare, perioden komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken, dan rond twaalf weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop.Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst 'mamma tanken' alvorens die nieuwe wereld te verkennen. Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder.Dat leidt tot meer conflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van!Als je als ouders weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen. Dit boek staat vol met uit het leven gegrepen voorbeelden die heel herkenbaar en vaak geestig zijn en met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang.De in dit boek beschreven 'sprongen'zijn internationaal onderzocht en bevestigd. Engels, Spaans en Zweeds onderzoek vond mentale sprongen op dezelfde leeftijden als in 'Oei, ik groei!'beschreven staan!

Wil je het boek lezen?Oei, ik groei! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hetty van de Rijt. Lezen Oei, ik groei! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN