Economie

Economie - Rudolf Steiner | Tiliboo-afrobeat.com

...atste nieuws en video's over Economie. Betrouwbaar, gratis en snel op NU ... Artikelen over economie | Telegraaf.nl ... .nl, de grootste nieuwssite van Nederland. Economie (uit het Griekse oikos (οἶκος), huis en nomos (νόμος), regel; letterlijk dus huishoudkunde) is een wetenschap die zich bezighoudt met de menselijke behoeftebevrediging. De economie bestudeert keuzes die mensen maken bij de productie, consumptie en distributie van schaarse goederen en diensten. De Algemene Rekenkamer is kritisch over het geld dat de overheid kwijt ... Economie (systeem) - Wikipedia ... . De Algemene Rekenkamer is kritisch over het geld dat de overheid kwijt is aan elektrische auto's. Dat de Nederlandse economie krimpt als gevolg van corona is duidelijk. Maar er zijn wel ... Politiek en economie Staatsschuld 1,42 miljard in vier mi...

INFORMATIE

AUTEUR
Rudolf Steiner
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Economie.pdf

OMSCHRIJVING

Economie 1e druk is een boek van Rudolf Steiner uitgegeven bij Nearchus. ISBN 9789492326034 Rudolf Steiner zoals hij bekend is, hield zich bezig met het verdiepen van het esoterisch christendom, karma en reïncarnatie en met het ontwikkelen van inzichten die o.m. hebben geleid tot de vrijescholen, de antroposofische geneeskunde, organische architectuur of de biologisch-dynamische landbouw. De 'onbekende Rudolf Steiner' hield zich intensief bezig met de vragen rondom het spanningsveld dat ontstaan is door de individualisering van de moderne mens. Hoe komt de moderne, geïndividualiseerde mens, samen met de anderen, tot een samenleving waarin individu én gemeenschap tot bloei kunnen komen? In dat kader ontwikkelde hij ook zijn visie op de economie. Die visie berust op een nieuwe manier van denken over economie; een denkwijze die het mogelijk maakt de beweeglijkheid van economische processen te begrijpen en zó te organiseren dat de economie haar dienende opgave waar maakt. De thema's die Rudolf Steiner in zijn 'cursus economie' behandelde als voorbeeld of nadere uitwerking van zijn geheel nieuwe benadering van de economie, zijn van een verbluffende actualiteit en relevantie. Eerlijke prijsvorming, de verschillende kwaliteiten van geld, het scheppen van een organische geldkringloop, samenwerken in plaats van concurreren, het beheer van grond en bodemschatten, de rol van de consument, geldschepping, arbeid en inkomen: al deze vraagstukken komen aan bod en verschijnen hier in een samenhang die een basis biedt voor een samenleving waarin vrijheid, rechtvaardigheid en solidariteit geen loze kreten maar leidende en praktische principes zijn.

Wil je het boek lezen?Economie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rudolf Steiner. Lezen Economie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN