Beerput

Beerput - Wojciech Kuczok | Tiliboo-afrobeat.com

...erput is een put waarin menselijke uitwerpselen opgevangen worden ... Septische put plaatsen - Grootte septische putten ... . Vroeger was boven de put een bankje met een gat aangebracht, de zogenaamde poepdoos.Deze was algemeen in gebruik voordat er waterclosets kwamen en de wc's op een riolering werden aangesloten. Vandaag wordt vooral in Vlaanderen de benaming "beerput" nog gebruikt voor de septische put. Septic tank, beerput en IBA's. Vooral bij oude huizen komen ze nog regelmatig voor, de ouderwetse beerputten. Vroeger toen er nog niet zo'n uitgebreid rioleringssysteem was ... Beerput - Wikipedia ... . Vroeger toen er nog niet zo'n uitgebreid rioleringssysteem was als nu, werd de riolering vaak aangesloten op een zogenaamde beerput of septic tank. beerput beerput zelfst.naamw. een put waarin fecaliën verzameld worden Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'beerput ' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van Open...

INFORMATIE

AUTEUR
Wojciech Kuczok
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Beerput.pdf

OMSCHRIJVING

Beerput is het hartverscheurende relaas van een jongetje dat opgroeit tussen een tirannieke vader en een neurotische moeder. Een aria van pijn waarin hij vertelt over de dagelijkse rituelen die hij in de beslotenheid van het gezin moet ondergaan. 'De oude K.' grijpt geregeld naar zijn rijzweep en de wanhopige moeder brengt alleen maar wanorde in huis: De jongen kan slechts overleven door ongehoorzaam te zijn.Op hilarische en tegelijkertijd poëtische wijze beschrijft Kuczok hoe het is om op te groeien in een onmogelijk gezin in het armoedigste deel van Polen. Aan het eind van het verhaal stroomt de beerput over en zakt het huis letterlijk en figuurlijk in de stront. Maar voor de hoofdpersoon blijft het huis een schaduw werpen over zijn leven.

Wil je het boek lezen?Beerput in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wojciech Kuczok. Lezen Beerput Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN