Wanneer het lichaam spreekt

Wanneer het lichaam spreekt - Margreth van Hezik | Tiliboo-afrobeat.com

...het lichaam spreekt 1e druk is een boek van Margreth van Hezik uitgegeven bij Clio ... PDF 'Wanneer je lichaam spreekt' - WordPress.com ... . ISBN 9789082066029 Margreth E. Van Hezik - Master in literatuurwetenschappen afgestudeerd aan de UvA (2012) en Bachelor docent Engels afgestudeerd aan de Hoge School Fontys in Tilburg (2005). Wanneer het lichaam spreekt. Mijn lichaam spreekt en vraagt. of ik eindelijk wil stoppen. met het gaat nog wel. wanneer ik besef. dat ze mij toebehoort. verbonden zijn. ik weer haar grenzen voel. weet wat ze ge ... Somatisatiestoornis: wanneer het lichaam spreekt - nl ... ... . dat ze mij toebehoort. verbonden zijn. ik weer haar grenzen voel. weet wat ze geven kan . Mijn lichaam vertelt. hoeveel verdriet ze heeft. dat haar signalen. zo pijnlijk zijn. Wanneer het lichaam spreekt. Mijn lichaam spreekt en vraagt. of ik eindelijk wil stoppen. met het gaat nog wel. wanneer ik besef. dat ze mij toebehoort. verbonden zijn. ik weer haar grenzen voel. weet wat ze geven kan . Mijn lichaam vertelt. hoeveel verdriet ze heeft. dat haar signalen. zo pijnlijk zijn. Het lichaam ...

INFORMATIE

AUTEUR
Margreth van Hezik
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Wanneer het lichaam spreekt.pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer het lichaam spreekt 1e druk is een boek van Margreth van Hezik uitgegeven bij Clio. ISBN 9789082066029 Margreth E. Van Hezik – Master in literatuurwetenschappen afgestudeerd aan de UvA (2012) en Bachelor docent Engels afgestudeerd aan de Hoge School Fontys in Tilburg (2005). Laatste studie journalistiek en korte verhalenschrijven. Werkzaam als docent Engels en mentor in het Voortgezet Speciaal Onderwijs te Heeze. Woon- en geboorteplaats: Valkenswaard. Moeder van 3 kinderen (Chris, Niki en Jenny) en verzorger van hond Nana.In ons tijdperk van fragmentatie winnen eetstoornissen zoals anorexia nervosa meer terrein; ze gaan 'global'. Ze blijken intens besmettelijk omdat Westerse normen en waarden, inclusief psychiatrische classificatiesystemen(DSM), gebieden veroveren die voorheen ongevoelig waren voor eetstoornissen. Samenzwerend met discoursen zoals de reclame- en modewereld, en paradoxaal met pro-ana bewegingen ,verwerft ‘de stem van anorexia’ toenemend macht om uit te groeien tot een discursieve parasiet. Deze zogenaamde bondgenoot is in werkelijkheid een wolf in schaapskleren. Ze kan aanzetten tot uitputting, schizofrenie en zelfs de dood. Anorexia is gekoppeld aan normativiteit en kuddegedrag; het conformeren leidt tot een specifieke vorm van lijden welke niet alleen mentaal doorwerkt, maar ook veranderingen in het lichaam teweeg brengt. Dit is extreem problematisch, omdat normen betreffende gewicht en vorm tegenstrijdig zijn. De hedendaagse, ideale vrouw is zowel superslank als vrouwelijk (ronde vormen). In mijn literatuuranalyse probeer ik een beter inzicht te bieden en hierdoor stem te geven aan hen die hun stem verloren zijn, maar ‘schreeuwen’ om hulp. Wie wil er luisteren? Interessant voor zowel 'lijders' als betrokkenen, zoals familie/vrienden en professionals!

Wil je het boek lezen?Wanneer het lichaam spreekt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Margreth van Hezik. Lezen Wanneer het lichaam spreekt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN