Voor Fuhrer, volk en vaderland

Voor Fuhrer, volk en vaderland - Sytze van der Zee | Tiliboo-afrobeat.com

...hrer, volk en vaderland (Paperback). Het standaardwerk over de SS in Nederland en over Nederlanders in de SS ... Vind volk en vaderland in Boeken op Marktplaats ... . Een politieke stoottroep, een... Geschreven bij Voor Führer, volk en vaderland. Matig boek. Vertrelt veel over hoe Mussert en Rost van Tonningen onderling ruzie hadden. Boek is ook niet chronologisch. Paar goede interviews, wat inzichten gegeven, max 10% van het boek is de moeite waard. Voor fuhrer volk en vaderland 3e druk is een boek van N. van der Zee uitgegeven bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.. ISBN 9789021825236 Voor fuhrer volk en vader ... Voor Fuhrer, volk en vaderland | Boeken ... . van der Zee uitgegeven bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.. ISBN 9789021825236 Voor fuhrer volk en vaderland is een boek van N. van der Zee Het boek Voor Fuhrer, volk en vaderland, geschreven door Sytze...

INFORMATIE

AUTEUR
Sytze van der Zee
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Voor Fuhrer, volk en vaderland.pdf

OMSCHRIJVING

Het standaardwerk over de SS in Nederland en over Nederlanders in de SS. Een politieke stoottroep, een moordenaarsbende en een elite-eenheid: de SS als onderwerp dat afschrikt en tegelijkertijd fascineert.Opgericht in 1935 gold de Waffen-SS als de militaire tak van de Algemene SS. Voor Hitler vormde zij een aanvulling op het reguliere Duitse leger, de Reichswehr, de latere Wehrmacht. Tijdens WO2 zaaiden de eenheden van de Waffen-SS dood en verderf, met hun rücksichtsloze inzet, hun ongekende wreedheid. Vanaf 1940 konden ook niet-Duitsers dienst nemen bij de Waffen-SS. In de eerste instantie waren dat alleen vrijwilligers van 'Germaanse' afkomst. Later mochten ook 'niet-Germaanse' volkeren toetreden. Verhoudingsgewijs kwamen de meeste SS-vrijwilligers uit Nederland, al lopen de meningen uiteen over het precieze aantal. Het waren er in ieder geval meer dan 25.000. Van hen sneuvelden er ruim 7.000, voornamelijk aan het Oostfront. Sytze van der Zee schreef de geschiedenis van de SS in Nederland. Het is het verhaal over de tienduizenden SS'ers die ook Nederlanders waren. Het is daarnaast het verhaal over de politieke SS in Nederland, en wat de SS met ons land voorhad. De auteur heeft deze editie geheel herzien en met nieuwe informatie uitgebreid.Dr. N.K.C.A. in 't Veld, auteur van de wetenschappelijke bronnenpublicatie De SS en Nederland schreef: '....een breder publiek op duidelijke en boeiende wijze over een bepaald onderwerp informeren. Dit nu doet Sytze van der Zee met zijn boek. Wie zich rekenschap wil geven van het recente nationale verleden, dient dit te lezen.' De commissie-Schnabel deelde Voor Führer, Volk en Vaderland in bij 'de voornaamste bronnen van de Nederlandse cultuurgeschiedenis.' Sytze van der Zee (1939) was correspondent van NRC Handelsblad in Bonn, Brussel en Washington, adjunct-hoofdredacteur van Elsevier Magazine en hoofdredacteur van Het Parool. Zijn specialiteit is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?Voor Fuhrer, volk en vaderland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sytze van der Zee. Lezen Voor Fuhrer, volk en vaderland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN