Scivias Ken de wegen I

Scivias Ken de wegen I - Hildegard von Bingen | Tiliboo-afrobeat.com

... ('Ken de wegen') is een trilogie. Naast de Latijnse tekst is een vertaling opgenomen in het Nederlands, die dicht bij Hildgards beeldende taal blijft ... Scivias - Ken de wegen - I - Hildegard von Bingen ... ... . De inleiding geeft een korte schets van leven en werk van Hildegard en gaat nader in op delectio divina, een meditatieve leef- en leeswijze die Hildegard toepast. Scivias Ken de wegen deel i Vertaling en inleiding Mieke Kock-Rademakers Editie Latijnse tekst A. Führkötter en A. Carlevaris Hilversum Verloren 2015. Deze publicatie werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Boe-kenfonds Elisab ... bol.com | Scivias Ken de wegen I | 9789087044831 ... ... . Führkötter en A. Carlevaris Hilversum Verloren 2015. Deze publicatie werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Boe-kenfonds Elisabeth Grent/F.J.A.M. van der Helm, Stichting Charema Fonds voor Scivias Ken de wegen I bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. HILDEGARD VAN BINGEN 'KEN DE WEGEN' DEEL I (Hardcover). ''Scivias'' is het eerste grote visionaire...

INFORMATIE

AUTEUR
Hildegard von Bingen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Scivias Ken de wegen I.pdf

OMSCHRIJVING

Hildegard van Bingen (1098-1179), in 2012 heilig verklaard en uitgeroepen tot kerklerares, leidde als benedictines aanvankelijk een verborgen leven. Maar in haar drieënveertigste levensjaar ontving ze in een visioen een opdracht van God om ‘de kluis der mysteriën te ontsluiten’. Daarop schreef ze haar beroemd geworden Liber Scivias, een spirituele reisgids voor de gelovige op weg naar het hemels Jeruzalem. Scivias (‘Ken de wegen’) is een trilogie. Naast de Latijnse tekst is een vertaling opgenomen in het Nederlands, die dicht bij Hildgards beeldende taal blijft. De inleiding geeft een korte schets van leven en werk van Hildegard en gaat nader in op delectio divina, een meditatieve leef- en leeswijze die Hildegard toepast. De toelichting bij tekst en miniaturen helpt de lezer om de samenhang van woord, klank, beeld en betekenis te verstaan. Dit eerste deel beschrijft de nog ronddolende ziel van het Oude Testament. Het tweede deel laat zien hoe de ziel in het Nieuwe Testament, verlost door Christus’ menswording, wordt opgenomen in de Kerk. Het derde deel verschijnt in 2015.

Wil je het boek lezen?Scivias Ken de wegen I in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hildegard von Bingen. Lezen Scivias Ken de wegen I Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN