Kees Verwey

Kees Verwey - M. van Rooy | Tiliboo-afrobeat.com

...rwey (1900 - 1995) groeide op in een cultuur minnend gezin, met de artistieke voorhoede van begin 20ste eeuw om zich heen ... Kees Verwey - Pinterest ... . Hij leerde schilderen; ging naar de academie en nam les in Haarlem, bij de schilder Henri Frédéric Boot. Verwey werkte in een laat-impressionistische stijl, na de oorlog werd zijn kunst expressionistischer. Kees Verwey maakte in de 20e eeuw naam als kunstschilder, aquarellist en tekenaar. Daarnaast stond hij bekend om zijn koppige, dwarse persoonlijkheid. Verwey werd geboren in Haarlem, in een familie van ... Vind kees verwey op Marktplaats - juni 2020 ... . Daarnaast stond hij bekend om zijn koppige, dwarse persoonlijkheid. Verwey werd geboren in Haarlem, in een familie van schilders, dichters en architecten, en geldt als een ware vertegenwoordiger van de school van de klassieken, maar met een eigen 'twist'. Kees Verwey (Amsterdam, 20 april 1900 - Haarlem, 23 juli 1995) was een Nederlands kunst...

INFORMATIE

AUTEUR
M. van Rooy
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kees Verwey.pdf

OMSCHRIJVING

Kees Verwey (1900-1995) werkte het liefst op zijn atelier in Haarlem. Iedere dag. Tot hij niet meer kon. Hij heeft honderden werken gemaakt en wordt terecht beschouwd als een van Nederlands grootste schilders. Zijn erkenning kwam pas op latere leeftijd. Verwey’s werk bestaat uit magnifieke stillevens op groot formaat geschilderd, portretten van beroemde tijdgenoten uit de literaire wereld en weergaloze atelierstukken die diepe indruk maakten toen ze in 1978 voor het eerst werden tentoongesteld. Rudi Fuchs schrijft over Verwey’s schilderijen, zijn techniek, manier van kijken en de bezetenheid waarmee hij ze maakte. Max van Rooy levert achtergrond en verrassende details bij zijn soms turbulent leven. Unieke privé-foto’s uit de nalatenschap illustreren de tekst. Kees Verwey is het boek over de meesterschilder. Kijken, lezen, ontdekken en bewonderen. Niet eerder is zijn werk zo uitgebreid getoond als in deze prachtig vormgegeven uitgave.

Wil je het boek lezen?Kees Verwey in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. van Rooy. Lezen Kees Verwey Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN