De sublieme historische ervaring

De sublieme historische ervaring - F.R. Ankersmit | Tiliboo-afrobeat.com

...lieme historische ervaring 1e druk is een boek van F ... Website: Een sublieme ervaring - Historisch Nieuwsblad ... .R. Ankersmit uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065541130 'De sublieme historische ervaring' is de rijpe vrucht van een oorspronkelijk en revolutionair denker. De sublieme historische ervaring is de rijpe vrucht van een oorspronkelijk en revolutionair denker. Frank Ankersmit roept met dit boek het einde af over een tijdperk van theoretische wildgroei, en kondigt een nieuw begin aan door in de beoefening van de geschiedenis de historische ervaring centraal te stellen. De sublieme historische ervaring is de rijpe vruch ... De sublieme historische ervaring - F.R. Ankersmit ... ... . De sublieme historische ervaring is de rijpe vrucht van een oorspronkelijk en revolutionair denker. Frank Ankersmit roept met dit boek het einde af over een tijdperk van theoretische wildgroei, en kondigt een nieuw begin aan door in de beoefening van de geschiedenis de historische ervaring centraal...

INFORMATIE

AUTEUR
F.R. Ankersmit
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De sublieme historische ervaring.pdf

OMSCHRIJVING

De sublieme historische ervaring 1e druk is een boek van F.R. Ankersmit uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065541130 'De sublieme historische ervaring' is de rijpe vrucht van een oorspronkelijk en revolutionair denker. Frank Ankersmit roept met dit boek het einde af over een tijdperk van theoretische wildgroei, en kondigt een nieuw begin aan door in de beoefening van de geschiedenis de historische ervaring centraal te stellen. In 'De sublieme historische ervaring' bekritiseert Ankersmit de theoretische benaderingen in de filosofie en de geschiedschrijving van de afgelopen eeuw, die geen ruimte hebben gelaten voor de ervaring. Hij koppelt vervolgens Huizinga's idee van de historische sensatie aan het besef van de verloren tijd, en tilt beide op naar de sublieme historische ervaring.Ankersmit vervlecht zijn persoonlijke geschiedenis met zijn pleidooi voor de erkenning van het primaat van de ervaring in de geschiedbeoefening. De beschrijving van zijn fascinatie voor het schilderij van Guardi en voor de rococo zijn prachtige voorbeelden van wat Ankersmit in 'De sublieme historische ervaring' voor ogen staat. Ankersmits eerherstel van de ervaring is een oproep tot een nieuwe romantische wending in de geschiedschrijving.In 2008 verkozen de verzamelde Nederlandse filosofen 'De sublieme historische ervaring' tot het meest originele filosofische boek van het jaar, en verleenden de auteur hiervoor de prestigieuze Socrates Wisselbeker; 'Heel spannende en stoutmoedige poging om een ijzereren filosofisch taboe te doorbreken. (..) De lezer treft er op bijna iedere bladzijde een onverwachte of tegendraadse gedachte aan die hem aan het denken zet', uit het juryrapport.

Wil je het boek lezen?De sublieme historische ervaring in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F.R. Ankersmit. Lezen De sublieme historische ervaring Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN