De ondergang van Willem Ragut

De ondergang van Willem Ragut - Henk Taai Peter Hendrikse | Tiliboo-afrobeat.com

...gang van Willem Ragut Een conflict met verregaande gevolgen ... willem ragut | De Volkskrant ... . Henk Taai Peter Hendrikse. Beoordeel dit boek als eerste! Recensies. Paperback Nieuw vanaf € 25,15. Zet op verlanglijst. Omschrijving. Willem Marinus Ragut wordt op 31 juli 1897 geboren in Leiden als zoon van Johan Josef Ragut en Jannetje Haccou. Op 2 mei 2015 (bijna 71 jaar na de aanslag op Ragut) ontmoetten de twee kleinzonen elkaar in Grand Café de Mail Company op de Dam 7B in Zaandam. Een bijzondere ontmoeting zoals Peter Hendrikse zelf omsc ... De ondergang van Willem Ragut PDF Download ... . Een bijzondere ontmoeting zoals Peter Hendrikse zelf omschreef die aan Henk Taai diverse foto's van de jaren '30 van zijn grootvader liet zien op een voetbalveld samen met Willem Ragut. De ondergang van Willem Ragut (Paperback). Willem Marinus Ragut wordt op 31 juli 1897 geboren in Leiden als zoon van Johan Josef Ragut en Jannetje... €25,15. Willem M...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk Taai Peter Hendrikse
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De ondergang van Willem Ragut.pdf

OMSCHRIJVING

Willem Marinus Ragut wordt op 31 juli 1897 geboren in Leiden als zoon van Johan Josef Ragut en Jannetje Haccou. Op 16 jarige leeftijd gaat Ragut in militaire dienst en is 19 jaar als hij slaagt voor de akte voor lichamelijke opvoeding. Op 31 mei 1919 wordt hij benoemd tot reserve 2de Luitenant bij het Wapen der Infanterie bij het 11de regiment van de landmacht. Op 20 januari 1922 slaagt Ragut voor het inspecteursexamen en hij wordt op 1 oktober 1924 benoemd tot inspecteur van politie te Beverwijk. Op 24 juni 1933 neemt Willem Ragut zitting in het Comité voor de aanbeveling inzake steun aan Joodse vluchtelingen. Ragut was bekwaam in sport. Op 23 maart 1935 behaald hij het Olympisch diploma. Op 15 maart 1938 wordt Willem Ragut officieel benoemd tot ambtenaar van politie in de rang van inspecteur van politie in Beverwijk. Op 10 mei 1940 vecht Willem Ragut tegen de Nazi's tijdens de slag om de Grebbenberg. Maar dan komt er een drastische wending in het leven van Willem Ragut. Hij radicaliseert en sluit hij zich aan bij de Nazi's. Op 21 juni 1944 wordt Willem Ragut in Zaandam geliquideerd door Hannie Schaft en Jan Bonekamp. Waarom zijn foute keuze? Waar ging het fout?

Wil je het boek lezen?De ondergang van Willem Ragut in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk Taai Peter Hendrikse. Lezen De ondergang van Willem Ragut Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN