Over koningen, kruisvaarders en jihadi's

Over koningen, kruisvaarders en jihadi's - Gust de Preter | Tiliboo-afrobeat.com

...r koningen, kruisvaarders en jihadi's maakt de lezer kennis met de twaalfde-eeuwse aartsbisschop Willem van Tyrus, rijkskanselier van het Koninkrijk Jeruzalem en deskundige correspondent ter plaatse ... PDF Over koningen, kruisvaarders en jihadi's - Kifkif ... . Aan de hand van Willems getuigenis over de middeleeuwse Levant schetst Gust De Preter de historische context. In Over koningen, kruisvaarders en jihadi's maakt de lezer kennis met de twaalfde-eeuwse aartsbisschop Willem van Tyrus, rijkskanselier van het Koninkrijk Jeruzalem en deskundige correspondent ter plaatse. Aan de hand van Willems getuigenis over de middeleeuwse Levant schetst Gust De Preter de historische context. Op 19 oktober vindt de boekpresentatie plaats van 'Over koningen, kruisvaarders en jih ... Amazon.fr - Over koningen, kruisvaarders en jihadi's: de ... ... . Aan de hand van Willems getuigenis over de middeleeuwse Levant schetst Gust De Preter de historische context. Op 19 oktober vindt de boekpresentatie plaats van 'Over koningen, kruisvaarders en jihadi's - De Levant beschreven door bi...

INFORMATIE

AUTEUR
Gust de Preter
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Over koningen, kruisvaarders en jihadi's.pdf

OMSCHRIJVING

Een unieke blik op de kruistochten naar het Midden-Oosten.Het Midden-Oosten is vandaag een kruitvat, een strijdtoneel van grootmachten, een slagveld van religieus radicalisme. Tijdens de kruistochten in de twaalfde eeuw was het vaak niet anders. Om tot oplossingen te komen, kampte men met vergelijkbare socio-politieke vragen, zoals: Realpolitik versus eigen principes, hoever kan men daarin gaan? Akkoorden afsluiten met 'de vijand' en met 'de religieus andere', is dat wel ethisch verantwoord? Ondergraaft men zo niet de eigen manier van leven? Zijn religieuze tolerantie en vreedzaam multicultureel samenleven wel haalbaar of moet hier niet eerder geopteerd worden voor pragmatisme in de omgang met 'de andere'?In Over koningen, kruisvaarders en jihadi's maakt de lezer kennis met de twaalfde-eeuwse aartsbisschop Willem van Tyrus, rijkskanselier van het Koninkrijk Jeruzalem en deskundige correspondent ter plaatse. Aan de hand van Willems getuigenis over de middeleeuwse Levant schetst Gust De Preter de historische context. Hij bespreekt de belangrijkste en meest markante observaties en inzichten uit het Chronicon, betrekt ze op de huidige situatie in het Midden-Oosten en trekt behoedzaam interessante parallellen. Door intermezzo's waarin de auteur citeert uit zijn online beschikbare en integrale Nederlandse vertaling van het Chronicon, krijgt de lezer een uniek inzicht in de kruistochten naar het Midden-Oosten en een inkijk in het prikkelende gedachtegoed van een scherpzinnige chroniqueur.Voorwoord van historicus en Midden-Oosten-correspondent Jorn De Cock.

Wil je het boek lezen?Over koningen, kruisvaarders en jihadi's in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gust de Preter. Lezen Over koningen, kruisvaarders en jihadi's Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN