Microbiologie en infectieziekten

Microbiologie en infectieziekten - IIM Hoepelman | Tiliboo-afrobeat.com

...ologie en infectieziekten 3e druk is een boek van IIM Hoepelman uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum ... Microbiologie en infectieziekten - A.I.M. Hoepelman, H.A ... ... . ISBN 9789031379439 Microbiologie en infectieziekten bestrijkt het vakgebied van de medische microbiologie en infectieziekten en is afgestemd op de eindtermen van de opleiding tot basisarts. Microbiologie en infectieziekten (B-KUL-E06Y4A) 8 studiepunten Nederlands 87 uren Beide semesters Uitgesloten voor examencontract. Peetermans Willy ... Het laboratorium Medische Microbiologie van het Alrijne Ziekenhuis is hét regi ... Medische Microbiologie & Infectieziekten - Erasmus MC ... . Peetermans Willy ... Het laboratorium Medische Microbiologie van het Alrijne Ziekenhuis is hét regionale centrum voor infectieziekten in Zuid-Holland West. Het laboratorium Medische Microbiologie onderzoekt patiëntenmateriaal op de aanwezigheid van micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels e.d.). Het Laboratorium voor medische microbiologie en infectieziekten (LMMI) onderzoekt patiëntenmateriaal op ver...

INFORMATIE

AUTEUR
IIM Hoepelman
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Microbiologie en infectieziekten.pdf

OMSCHRIJVING

Microbiologie en infectieziekten 3e druk is een boek van IIM Hoepelman uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031379439 Microbiologie en infectieziekten bestrijkt het vakgebied van de medische microbiologie en infectieziekten en is afgestemd op de eindtermen van de opleiding tot basisarts. Het boek behandelt het gehele vakgebied, dat wil zeggen alle soorten infecties en alle aandachtsgebieden binnen de medische microbiologie.De eisen die ten aanzien van de kennis van dit vakgebied aan de basisarts worden gesteld, betreffen vooral inzicht in infectieziekten en infectieprocessen, en niet zozeer het paraat hebben van een grote feitenkennis. Bij de opzet van Microbiologie en infectieziekten is hiermee rekening gehouden. De indeling is, op een inleidend hoofdstuk na, geheel gebaseerd op klinisch relevante groepen infectieziekten, waarbij in elk hoofdstuk de nadruk is gelegd op die infectieziekten die een in Nederland of Vlaanderen werkzame arts regelmatig tegenkomt. De hoofdstukken zijn in ruime mate van casuïstiek en illustraties voorzien.In deze tweede druk is het inleidende hoofdstuk geheel herschreven en is een paragraaf over preventie van infectieziekten toegevoegd. De overige hoofdstukken zijn herschreven en aangepast aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van epidemiologie, resistentie en therapie van de meest voorkomende infectieziekten. Vrijwel alle ziektebeelden worden toegelicht aan de hand van een patiëntencasus, waarop in de tekst wordt teruggegrepen. De studeerbaarheid is verder vergroot door afsluitende kernpunten na elk hoofdstuk en door de nieuwe vormgeving.Dit leerboek is tot stand gekomen door de samenwerking van specialisten in de medische microbiologie en de klinische infectiologie. Het is bestemd voor studenten geneeskunde, gezondheidswetenschappen en medische biologie en kan daarnaast als naslagwerk voor huisartsen en specialisten dienen.

Wil je het boek lezen?Microbiologie en infectieziekten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur IIM Hoepelman. Lezen Microbiologie en infectieziekten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN