Het Baarsma-imperium

Het Baarsma-imperium - Jaap van der Boon | Tiliboo-afrobeat.com

...arsma-imperium. een handelsfamilie uit ventersdorp De Westereen ... bol.com | Het Baarsma-imperium, Jaap van der Boon ... ... . Jaap van der Boon. Prijs: € 25,00: Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd ... Het Baarsma-imperium (Hardcover). De naam Baarsma is een begrip in Dantumadiel, maar eigenlijk in heel ondernemend Friesland en zelfs ver daarbuiten. De... 'Het Baarsma-imperium, een handelsfamilie uit ventersdorp De Westereen' door Jaap van der Boon - Onze prijs: €25,00 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. Het Baarsma-imperium | Jaap Boon. een handelsfamilie uit vent ... Het Baarsma-imperium door Jaap van der Boon (gebonden ... ... . Het Baarsma-imperium | Jaap Boon. een handelsfamilie uit ventersdorp De Westereen. Zet op mijn lijst . De naam Baarsma is een begrip in Dantu...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap van der Boon
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Baarsma-imperium.pdf

OMSCHRIJVING

De naam Baarsma is een begrip in Dantumadiel, maar eigenlijk in heel ondernemend Friesland en zelfs ver daarbuiten. De naam komt niet alleen terug in Baarsma's Mode op Ameland, groothandel Baarsma in de Westereen en de bekende Friese beddenzaak Meulen&Baarsma, maar ook in de internationaal opererende Baarsma Wine Group. Daarnaast zijn er nog bedrijven die de naam Baarsma weliswaar niet dragen, maar waarvan de eigenaar toch een telg uit de familie is, zoals de kledingwinkelketen Sake Store.De wortels van deze bedrijven liggen in De Westereen. Daar begon het met Rein Thijsses Baarsma (1838-1902), die een kruidenierswinkel, kaashandel en groentenkwekerij had. Zijn zoons bouwden dit bedrijf uit tot een groothandel- en winkelbedrijf met verscheidende filialen in Noord-Nederland. Een van de bekendste onderdelen was het confectie-atelier, dat later zou uitgroeien tot confectiefabriek Bacofa, die de beroemde BC-spijkerbroek fabriceerde. Veel nakomelingen van de Baarsma's gingen op hun beurt ook het zakenleven in, zodat er sprake is van een echt ondernemersgeslacht.Jaap van der Boon heeft de geschiedenis van deze Rein Thijsses Baarsma en zijn nakomelingen in woord en beeld vastgelegd aan de hand van veel uniek materiaal uit de familie en andere archieven.

Wil je het boek lezen?Het Baarsma-imperium in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap van der Boon. Lezen Het Baarsma-imperium Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN