Heksenvervolging

Heksenvervolging - Toussaint Raven | Tiliboo-afrobeat.com

...envervolging heeft tussen circa 1450 en 1750 grote delen van Europa in haar greep gehad en vele tienduizenden slachtoffers geëist ... Heksenjacht - Wikikids ... . De meeste schattingen lopen uiteen van 30.000 tot 60.000 geëxecuteerden waarvan ongeveer 80% vrouwen. De meeste van die vrouwen waren ouder (meestal rond de 60), zeer arm, alleenstaand en machteloos. Heksenvervolging in Nederland. In heel Nederland zijn, voor zover bekend, 250 heksen verbrand, waarvan 100 in Limburg dat toen contrareformatorisch was en onder Spaans bewind viel. Dat is relatief weinig, maar het is niet zeker dat alle nog bestaande archieven al ontdekt zijn. De Malleus Maleficarum (1620), ... Heksenvervolging in Europa (1300-1720)/Heksenvervolging in ... ... . Dat is relatief weinig, maar het is niet zeker dat alle nog bestaande archieven al ontdekt zijn. De Malleus Maleficarum (1620), de 'Heksenhamer', was een handboek voor de heksenjacht dat gedetailleerd uitlegde hoe heksen ondervraagd moesten worden en welke foltermethoden konden worden gebruikt. Van Gilst behan...

INFORMATIE

AUTEUR
Toussaint Raven
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Heksenvervolging.pdf

OMSCHRIJVING

Geloof in hekserij en toverij is nagenoeg overal ter wereld voorgekomen evenals vervolging van mensen die geacht werden zich eraan schuldig te maken. Zo werden ook in de westerse christelijke wereld van oudsher van tijd tot tijd mensen wegens hekserij en# toverij gerechtelijk vervolgd en eventueel terechtgesteld. In de late middeleeuwen werd de vervolging echter in sommige gebieden een regelmatig terugkerend verschijnsel en in de tweede helft van de zestiende en de eerste helft van de zeventiende eeuw bereikte zij een hoogtepunt. Waarom juist toen? Deze vraag houdt historici al meer dan een eeuw bezig. Naarmate zij nieuwe terreinen van het menselijk leven in hun onderzoek betrekken, worden nieuwe antwoorden gegeven. De huidige belangstelling voor sociale en psychologische achtergronden van historische verschijnselen heeft geleid tot een nieuwe benadering van de heksenvervolging. Bij de beantwoording van de vraag ‘waarom juist toen?’ wordt nu ook gelet op de sociale positie van de vervolgden en de motieven van de vervolgers. Dit boekje is een voorbeeld van de nieuwe aanpak.

Wil je het boek lezen?Heksenvervolging in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Toussaint Raven. Lezen Heksenvervolging Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN