Evangelie volgens het oude testament

Evangelie volgens het oude testament - D. Martyn Lloyd-Jones | Tiliboo-afrobeat.com

...asevangelie is met zo'n 19.500 woorden het langste evangelie en het vormt samen met de Handelingen van de Apostelen een tweedelig werk (hoewel het evangelie volgens Johannes tussen beide delen in is komen te staan) ... Johannes evangelie en de (her)schepping van de kosmos ... ... . De auteur van Lucas-Handelingen is verantwoordelijk voor meer dan een kwart van het hele Nieuwe Testament. Het evangelie vanuit het oude testament verkondigen aan ongelovigen, twijfelaars en sceptici is in deze tijd helemaal niet voor de hand liggend. Toch heeft dr. Martyn Lloyd - Jones dit juist gedaan. Hij was er diep van doordrongen dat veronachtzaming van het oude testament desastreuze gevolgen voor de kerk zou hebben. Het evangelie volgens Mattheüs is wa ... Matteüs | Waar gaat dit bijbelboek over? - EO.nl/Bijbel ... . Toch heeft dr. Martyn Lloyd - Jones dit juist gedaan. Hij was er diep van doordrongen dat veronachtzaming van het oude testament desastreuze gevolgen voor de kerk zou hebben. Het evangelie volgens Mattheüs is waarschijnlijk geschreven rond 75 n.C., in het Grieks, en vertoont sterke overeenkomsten met het oudere evangelie van Marcus.Het begint echter anders, met een opsomming van Jezus' voorvaderen, waardoor het aansluiting zoekt bij het Oude Testament (OT). Het heeft aanzienlijk meer verwijzingen naar...

INFORMATIE

AUTEUR
D. Martyn Lloyd-Jones
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Evangelie volgens het oude testament.pdf

OMSCHRIJVING

Het evangelie vanuit het oude testament verkondigen aan ongelovigen, twijfelaars en sceptici is in deze tijd helemaal niet voor de hand liggend. Toch heeft dr. Martyn Lloyd - Jones dit juist gedaan. Hij was er diep van doordrongen dat veronachtzaming van het oude testament desastreuze gevolgen voor de kerk zou hebben. De eerbied en het ontzag voor god zullen dan verdwijnen. Een ander belangrijk uitgangspunt van Lloyd - Jones was dat het dringend nodig is, naast preken die gericht zijn op de bouw van de gelovigen, ook speciaal preken te houden met het oog op degenen die ongelovig zijn, twijfelen, of die bewust aan de zonde vasthouden. Juist voor deze laatste groep maakte hij veel gebruik van teksten uit het oude testament. In dit boek is een selectie van deze krachtige, indringende preken samengebracht. Het boek wordt ingeleid door Dr. Ian A. Murruy, die de achtergronden van deze preken uiteenzet en de visie van Lloyd - Jones op het oude testament in relatie tot de krachtige oproep tot bekering en geloof belicht.

Wil je het boek lezen?Evangelie volgens het oude testament in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D. Martyn Lloyd-Jones. Lezen Evangelie volgens het oude testament Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN