Brieven van Marsilio Ficino

Brieven van Marsilio Ficino - Marsilio Ficino | Tiliboo-afrobeat.com

... Ficino (19-10-1433 Figline - 1-10-1499 Careggi (); Latijn: Marsilius Ficinus) was een Italiaanse humanist, dokter, geestelijke en neoplatonist ... Brieven deel 3, het leven van Plato - Ficino, Marsilio ... ... .Hij was in dienst van de Medici en maakte als eerste (integrale) vertalingen van Plato's oeuvre, het Corpus Hermeticum en het werk van de neoplatonisten Plotinus, Porphyrius, Jamblichus en Proclus. ... Marsilio Ficino (1433-1499) gaf het spirituele en intellectuele denken een sterke impuls. In zijn brieven ontmoeten we de liefde en de aandacht die hij naar iedereen uitstraalde. Meer dan aan enig ander mens hebben wij het aan Fici ... bol.com | Brieven van Marsilio Ficino, Marsilio Ficino ... ... . In zijn brieven ontmoeten we de liefde en de aandacht die hij naar iedereen uitstraalde. Meer dan aan enig ander mens hebben wij het aan Ficino te danken dat de werken van Plato en andere door Plato geïnspireerde auteurs bekend werden onder een grote lezerskirng, ook in latere eeuwen. Deel III van de Brieven van Marsilio Ficino geeft andermaal blijk van Ficino's liefde v...

INFORMATIE

AUTEUR
Marsilio Ficino
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Brieven van Marsilio Ficino.pdf

OMSCHRIJVING

Voor Ficino, grote inspirator van de Italiaanse Renaissance, was de onsterfelijkheid en goddelijkheid van de ziel de basis van de “waardigheid van de mens”, wiens vervulling ligt in de terugkeer tot zijn bron. Marsilio Ficino (1433-1499) gaf het spirituele en intellectuele denken een sterke impuls. In zijn brieven ontmoeten we de liefde en de aandacht die hij naar iedereen uitstraalde. Meer dan aan enig ander mens hebben wij het aan Ficino te danken dat de werken van Plato en andere door Plato geïnspireerde auteurs bekend werden onder een grote lezerskirng, ook in latere eeuwen. De problemen waarmee de mensen in Italië gedurende de renaissance te kampen hadden, waren talrijk. Vergelijk het met de problemen die wij heden ten dage kennen. Grote delen van Europa werden vermalen tussen nieuwe politieke en sociale stromingen en het totale maatschappelijke en sociale leven dreigde in deze chaos ten onder te gaan. Velen die diep over dit alles nadachten, zochten in hun verwarring en onrust raad en ondersteuning bij Marsilio Ficino. En in zijn brieven gaf hij hun die raad, sprak hen moed in en vermaande ze, als hij het nodig vond. Door de grote wijsheid die zijn brieven uitstralen heeft hij niet alleen in zijn tijd, maar ook nu nog, vele grote geesten in het westen beïnvloed.

Wil je het boek lezen?Brieven van Marsilio Ficino in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marsilio Ficino. Lezen Brieven van Marsilio Ficino Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN