LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld

LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld - Miklós Bánffy | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld ... Geteld, geteld - LJ Veen Klassiek door M - 9789025458652 ... ... . Een mooi tijdsbeeld van een periode en streek die weinig Nederlanders zullen kennen. Een kroniek van de laatste jaren van de heerschappij van de adellijke Hongaarse kringen in het Transsylvanië (in die tijd Hongaars, nu Roemeens) vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Geschreven bij LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld. Zeer mooi beschrijvend boek voor lezers die van Russische schrijvers ( Tolstoi, Dostojewski) houden. Wanneer het over de natuur gaat, waan j ... Bureau ISBN - Geteld, geteld ... . Wanneer het over de natuur gaat, waan je je er temidden van. De passages over de politiek en de verhoudingen HongarIje, Wenen zijn moeilijker te volgen. LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld Miklós Bánffy Graaf Miklos Bánffy kende de wereld van de Hongaarse adel van vo...

INFORMATIE

AUTEUR
Miklós Bánffy
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld.pdf

OMSCHRIJVING

Graaf Miklos Bánffy kende de wereld van de Hongaarse adel van voor de Eerste Wereldoorlog van binnenuit – de politiek en partijen, het protocol en de etiquette, de diplomatie en liefdesaffaires. Deze wereld vormde de inspiratie voor zijn "Transsylvaanse trilogie'.In "Geteld, geteld' speelt het verhaal van de deels op Bánffy geënte graaf Bálint Abády en zijn eveneens adellijke neef zich af in Hongarije en Transsylvanië, tussen eeuwenoude bomen en kastelen, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Abády wordt de pleitbezorger van een groep Roemeense boeren op een afgelegen landgoed, terwijl zijn neef zijn fortuin aan de goktafel verspilt.Jachtpartijen op landgoederen, turbulente scènes in het parlement, het luxeleven in Boedapest: de wereld van de jongemannen wordt op authentieke, ironische en liefdevolle wijze bezongen in "Geteld, geteld'.

Wil je het boek lezen?LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Miklós Bánffy. Lezen LJ Veen Klassiek - Geteld, geteld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN