Geschiedenis van Turkije

Geschiedenis van Turkije - R. Bakker | Tiliboo-afrobeat.com

...chiedenis van Turkije gaat over de geschiedenis van de republiek Turkije sinds de oprichting ervan in 1923 ... Geschiedenis Turkije - Telenet ... . Ontstaan tot de tijd van Atatürk. Celsus bibliotheek in Efeze. Aya Sofja. De Turken in het huidige Turkije zijn de afstammelingen van ... Turkije is een land op de grens van Europa en Azië.Turkije ligt in twee continenten en wordt hierdoor een transcontinentale staat genoemd. Het grootste gedeelte van het land behoort echter tot Azië. De hoofdstad van het land is Ankara, maar Istanboel is de grootste stad van het land. De officiële taal ... Geschiedenis van Turkije - Wikipedia ... . De hoofdstad van het land is Ankara, maar Istanboel is de grootste stad van het land. De officiële taal van het land is Turks en het land speelt zowel een belangrijke rol in de Europese als in ... Turkije, officieel de Republiek Turkije ( Türkiye Cumhuriyeti (info / uitleg)), is een presidentiële republiek gelegen in Zuidwest-Azië en Zuidoost-Europa.De hoofdstad en regeringszetel van het land is Ankara.. Als staat ligt Turkije voor het overg...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Bakker
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis van Turkije.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis van Turkije en het Ottomaanse Rijk is een schatkist vol verrassingen. Door het hele land zijn overblijfselen van de Griekse Oudheid, het Byzantijnse Rijk en van oude beschavingen uit het Nabije Oosten te vinden. Griekse, Perzische, soennitische, sjiïtische, christelijke, Koerdische, Arabische, Armeense, joodse en westerse aanwezigheid werkt nog altijd door. Sinds 1923 is Turkije een republiek, en onder leiding van Atatürk heeft het land een immense en snelle verandering doorgemaakt.Geschiedenis van Turkije schenkt speciale aandacht aan de betrekkingen tussen Turkije en de Lage Landen, die teruggaan tot de kruistochten. Tegenwoordig onderhouden we, behalve economische en militaire contacten, vaak ook persoonlijke betrekkingen met Turkije. Nederland en België zijn voor zo'n 400 000 Turken een eerste thuis geworden.Over de auteurs: René Bakker (1959) studeerde geschiedenis en Turks aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij schreef eerder een aantal uitgaven over de geografie en de geschiedenis van het Ottomaanse rijk en Turkije. Hij schreef een aantal onderwijsuitgaven op uiteenlopende niveaus. Momenteel is hij verbonden aan de Nederlandse Politie Academie. Luc Vervloet ( 1948) studeerde kunstgeschiedenis en oudheidkunde, en Oosterse taalkunde en geschiedenis aan de Universiteit van Gent. Hij was werkzaam in het onderwijs en is nu als medewerker verbonden aan het Steunpunt voor Intercultureel Onderwijs van de Universiteit van Gent. Antoon Gailly (1951) studeerde psychologie en antropologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij deed antropologisch onderzoek in Turkije en psychologisch onderzoek onder Turkse migranten in België. Van hem verscheen de antropologisch studie Een dorp in Turkije ( 5e druk, 1993). Hij publiceert regelmatig in internationale vaktijdschriften en is werkzaam aan het Centrum voor Welzijnszorg in Brussel.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis van Turkije in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Bakker. Lezen Geschiedenis van Turkije Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN