De lange schaduw van het verleden?

De lange schaduw van het verleden? - Jaap Spier | Tiliboo-afrobeat.com

... lange schaduw van het verleden? 1e druk is een boek van Jaap Spier uitgegeven bij Boom Juridische uitgevers ... De lange schaduw van het verleden - Research database ... ... . ISBN 9789462902428 Steeds luider en vaker wordt erop aangedrongen om historisch onrecht ""goed te maken"" door het aanbieden van excuses of door het betalen van schadevergoeding. De titel van het boek is: "De schaduw van het verleden". Deze titel past erg goed bij het boek. De hoofdpersoon Peter, wordt vanaf het begin in zijn dorp Gasseltkanaal buitengesloten en gepest. Hij komt erachter dat zijn vader in het de 2e Wereld Oorlog de 'foute' kant heeft gekozen, namelijk de kan ... De lange schaduw van het verleden? | Jaap Spier ... ... . Hij komt erachter dat zijn vader in het de 2e Wereld Oorlog de 'foute' kant heeft gekozen, namelijk de kant voor de Duitsers. 'De lange schaduw van het verleden?' door Jaap Spier - Onze prijs: €26,00 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Spier
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
De lange schaduw van het verleden?.pdf

OMSCHRIJVING

"De lange schaduw van het verleden? 1e druk is een boek van Jaap Spier uitgegeven bij Boom Juridische uitgevers. ISBN 9789462902428 Steeds luider en vaker wordt erop aangedrongen om historisch onrecht ""goed te maken"" door het aanbieden van excuses of door het betalen van schadevergoeding. Aan beide reacties zitten nogal wat haken en ogen, die in de hitte van de discussie vaak onderbelicht blijven. Het aanbieden van excuses of het betalen van schadevergoeding voor historisch onrecht heeft onbedoeld grote consequenties voor de aansprakelijkheid voor allerlei handelingen die in het recente verleden en met name ook in het heden schade aan anderen hebben berokkend, vooral in het kader van de mondiale thema's. Deze consequenties spelen in de discussies over historisch onrecht nauwelijks een rol. Deze publicatie (de afscheidsrede die de auteur uitsprak bij gelegenheid van zijn afscheid als honorair hoogleraar Aansprakelijkheidsverzekering in Vergelijkend Perspectief aan de Universiteit Maastricht) roept op tot het betrachten van grote voorzichtigheid bij het gemakkelijk aanvaarden van schadevergoedingsverplichtingen, zowel voor het verleden als voor het heden."

Wil je het boek lezen?De lange schaduw van het verleden? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Spier. Lezen De lange schaduw van het verleden? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN