De gereedschapskist van de maatschappelijk werker

De gereedschapskist van de maatschappelijk werker - Herman de Monnink | Tiliboo-afrobeat.com

... praktijk als leidraad vormt De gereedschapskist van de maatschappelijk werker voor de beginnende maatschappelijk werker een stevige basis ... De gereedschapskist van de maatschappelijk werker | Gratis ... ... . Voor de ervaren maatschappelijk werker is het boek een gedegen naslagwerk, maar het biedt bovendien de mogelijkheid tot legitimering en een heldere profilering van het beroepsmatig handelen. Hierbij steunt de maatschappelijk werker hen om positieverbetering te verkrijgen. Hoofdstuk 8 Historisch overzicht: methoden 1950 tot heden. 8.1 Overzicht In tabel 8.1 zie hfst. 8 blz. 123; de gereedschapskist van de m ... BSL Shop | De gereedschapskist van de sociaal werker ... . Hoofdstuk 8 Historisch overzicht: methoden 1950 tot heden. 8.1 Overzicht In tabel 8.1 zie hfst. 8 blz. 123; de gereedschapskist van de maatschappelijk werker; H. de Mönnink is een overzicht gemaakt van alle methoden die zijn gebruikt in de afgelopen vijftig jaar. Dit boek biedt een degelijke gereedschapskist voor sociaal werkers, gebaseerd op het multimethodisch sociaalwerkmodel . Sociale professionals zoals maatschappelijk werkers, jeugdhulpverleners en sociaal agogen kunnen met deze gereedschapskist systematisch werken met de eigen kracht van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman de Monnink
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
De gereedschapskist van de maatschappelijk werker.pdf

OMSCHRIJVING

Dagelijks werken maatschappelijk werkers aan het opsporen en reduceren van spanningsbronnen die mensen belemmeren in hun psychosociale functioneren. Met behulp van De gereedschapskist van de maatschappelijk werker kunnen maatschappelijk werkers eenduidig benoemen wat zij doen: hoe zij een probleemanalyse maken en hoe zij een beredeneerde keuze maken uit díe methoden die aansluiten bij de aard van de spanningsbronnen. Het boek brengt ordening en eenheid aan in de methodische verscheidenheid die kenmerkend is voor het maatschappelijk werk, terwijl het beschreven 'gereedschap' direct toepasbaar is in de praktijk. Daar door ontstaat een solide theoretische basis voor het praktisch handelen.Met de praktijk als leidraad vormt De gereedschapskist van de maatschappelijk werker voor de beginnende maatschappelijk werker een stevige basis. Voor de ervaren maatschappelijk werker is het boek een gedegen naslagwerk, maar het biedt bovendien de mogelijkheid tot legitimering en een heldere profilering van het beroepsmatig handelen. Opleidingen maatschappelijk werk vinden in het boek een toegankelijke systematiek voor analyse en behandeling. Teams MW ontlenen steun aan de gemeenschappelijke multimethodische taal ten behoeve van profilering van het vak, intervisie, functiewaardering, registratie en kwaliteitszorg. Tot slot biedt het multimethodisch maatschappelijk-werkmodel de eenheid en eenduidigheid die voorwaarde zijn voor intercolegiale toetsing en eventuele wettelijke erkenning van het beroep.Herman J. de Mönnink is gezondheidszorg- en traumapsycholoog. Hij geeft vanuit zijn eigen praktijk cursussen, trainingen, behandelingen en supervisie op het gebied van verlieskunde, psychotraumazorg, burnoutpreventie en multi-methodisch maatschappelijk werk. Sinds 1977 is hij tevens aals docent verbonden aan de opleiding maatschappelijk werk van de Hanzehogeschool Groningen. Hij is auteur van Verlieskunde, Handreiking voor de beroepspraktijk en van meerdere artikelen op het terrein van het maatschappelijk werk.

Wil je het boek lezen?De gereedschapskist van de maatschappelijk werker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman de Monnink. Lezen De gereedschapskist van de maatschappelijk werker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN