Vasalis

Vasalis - Janne Schra | Tiliboo-afrobeat.com

...udoniem 'Vasalis' is een latinisering van haar achternaam 'Leenmans' ... M. Vasalis - Nederlandse Poëzie Encyclopedie ... . De 'M' staat niet voor 'Maria' zoals soms ten onrechte wordt gemeld. De dichteres wilde in eerste instantie publiceren zonder dat duidelijk werd dat de gedichten door een vrouw waren geschreven. Op voorspraak van Simon Vestdijk kon zij als dichteres debuteren in het literair tijdschrift Groot Nederland, maar de ... resultaten voor 'M. Vasalis' 40 resultaten. Sorteren op: Datum Schrijver Soort inzendi ... De gedichten van M. Vasalis, 1955-1998 | Koninklijke ... ... . Vasalis' 40 resultaten. Sorteren op: Datum Schrijver Soort inzending Titel Aantal keer bekeken Beoordeling M. Vasalis. M. Vasalis heeft drie bundels gepubliceerd: Parken en woestijnen (1940), De vogel Phoenix (1947), Vergezichten en gezichten (1954) en in Tirade enkele ongebundelde gedichten, zoals Een Gedicht. Opgenomen in: De oude kustlijn, Van Oorschot 2002 Vasalis' Luchtspiegeling is uit hetzelfde jaar, 1936, toen zij enkele maanden in Zuid-Afrika verbleef. Mogelijk kende ze Marsmans gedic...

INFORMATIE

AUTEUR
Janne Schra
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Vasalis.pdf

OMSCHRIJVING

Met 'VASALIS' brengen Noordpool Orkest en zangeres Janne Schra verschillende werelden samen. De gedichten en brieven van één van Nederlands grootste dichteressen vormen de inspiratie voor nieuwe songs en composities.M. Vasalis - pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans - schreef legendarische gedichten als 'Tijd', 'Afsluitdijk' en 'Drank, de onberekenbare'. De gedichten zijn de rode draad in een poëtisch albummet invloeden van pop, jazz en soul. Dit boek en dezecd creëren een sfeer om niet te vergeten.

Wil je het boek lezen?Vasalis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Janne Schra. Lezen Vasalis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN