Met open zinnen

Met open zinnen - Ton Lemaire | Tiliboo-afrobeat.com

...open zinnen onderzoekt Ton Lemaire onze verhouding tot de natuur, het landschap en de aarde ... Mijnwoordenboek | Voorbeeldzinnen vertalen ... . De nadruk ligt daarbij op de rol van de zintuigen en zintuiglijkheid. In twaalf hoofdstukken verkent hij een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zoals de beleving van de ochtend, de ervaring van het sublieme, de teloorgang van de stilte, de opkomst van de expressionistische en abstracte ... Met open zinnen (Paperback). In Met open zinnen onderzoekt Ton Lemaire onze verhouding tot de natuur, het landschap en ... met open vizier - Engelse vertaling - bab.la Nederlands ... ... . In Met open zinnen onderzoekt Ton Lemaire onze verhouding tot de natuur, het landschap en de aarde. De nadruk ligt daarbij... Je verbindt je met een diep verlangen. Je begrijpt 'ineens' welke kant je op wilt. Van open zinnen naar concept tekst. 4 open zinnen. 8 minuten. En dan heb je een concept webtekst. Waar de structuur al min of meer in zit. De open zinnen vormen het raa...

INFORMATIE

AUTEUR
Ton Lemaire
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Met open zinnen.pdf

OMSCHRIJVING

In Met open zinnen onderzoekt Ton Lemaire onze verhouding tot de natuur, het landschap en de aarde. De nadruk ligt daarbij op de rol van de zintuigen en zintuiglijkheid. In twaalf hoofdstukken verkent hij een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zoals de beleving van de ochtend, de ervaring van het sublieme, de teloorgang van de stilte, de opkomst van de expressionistische en abstracte schilderkunst, de gevolgen van de globalisering voor ons ruimtelijk besef en de toewending tot het 'buiten'. Bij de bespreking van die thema's komt een aantal tegenstellingen in onze cultuur aan de orde, zoals die tussen natuur en cultuur, naturalisme en spiritualisme en tussen natuur- en geesteswetenschappen. Lemaire put in zijn betoog uit inzichten uit de milieufilosofie, de esthetica, de ideeëngeschiedenis en tijdsdiagnosen en laat zien hoe onze verhouding tot de natuur is veranderd door de technische ontwikkelingen van de moderne tijd en de dominantie van de consumptiemaatschappij. Met open zinnen is een pleidooi voor de herontdekking van de aarde en voor het samengaan van het esthetische, spirituele en ecologische in een andere, poëtische omgang met de wereld.

Wil je het boek lezen?Met open zinnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton Lemaire. Lezen Met open zinnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN