Huwelijk en echtscheiding bij Martin Bucer

Huwelijk en echtscheiding bij Martin Bucer - H.J. Selderhuis | Tiliboo-afrobeat.com

...k en echtscheiding bij Martin Bucer Martin Bucer(1491 -1551) behoorde in de zestiende eeuw samen met Luther, Zwingli en Calvijn tot de vier bekendste theologen van Europa ... Herbergdag 2017 - De Herberg ... . Zijn latere onbekendheid heeft hij echter niet alleen te danken aan zijn irenische en oecumenische opstelling, maar ook aan zijn zeer opmerkelijke opvattingen over ... Martin Bucer (ook wel Maarten Bucer, Martin Butzer of Martinus Buccer; Sélestat (), 11 november 1491 - Cambridge (Engeland), 1 maart 1551) was een Duitse, protestantse theoloog en reformator (kerkhervormer). Hij wordt samen met Wolfgang Capito beschouwd als de reformator van Straatsburg en de Elzas. Martin Bucer(1491 -1551) behoorde in de zestiende eeuw samen met Luther, ... Samenvatting: huwelijk en echtscheiding bij martin bucer ... ... . Hij wordt samen met Wolfgang Capito beschouwd als de reformator van Straatsburg en de Elzas. Martin Bucer(1491 -1551) behoorde in de zestiende eeuw samen met Luther, ...

INFORMATIE

AUTEUR
H.J. Selderhuis
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Huwelijk en echtscheiding bij Martin Bucer.pdf

OMSCHRIJVING

Huwelijk en echtscheiding bij Martin BucerMartin Bucer(1491 -1551) behoorde in de zestiende eeuw samen met Luther, Zwingli en Calvijn tot de vier bekendste theologen van Europa. Zijn latere onbekendheid heeft hij echter niet alleen te danken aan zijn irenische en oecumenische opstelling, maar ook aan zijn zeer opmerkelijke opvattingen over huwelijk en echtscheiding. Zijn visie was - hoewel gefundeerd op de bijbel - dermate schokkend en modern, dat deze direct en naar het leek voorgoed werd afgewezen. Vandaag echter blijken zijn voorstellen het overwegen meer dan waard. Op een zeer frisse wijze gaat hij in op onderwerpen als samenwonen en trouwen, scheiden en hertrouwen, de positie van de vrouw, het belang van seksuele gemeenschap, enzovoort. Dit boek beschrijft het leven en werken van een man die in zijn tijd op veel onbegrip stuitte, maar wiens arbeid op het gebied van huwelijk en echtscheiding voor de kerk en de samenleving van de twintigste eeuw hoogst actueel is.

Wil je het boek lezen?Huwelijk en echtscheiding bij Martin Bucer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.J. Selderhuis. Lezen Huwelijk en echtscheiding bij Martin Bucer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN