Help, onze school is gekleurd!

Help, onze school is gekleurd! - Machteld de Jong | Tiliboo-afrobeat.com

...entie om meer aandacht te besteden aan diversiteit in het onderwijs, is groter dan de meeste mensen denken ... bol.com | de winkel van ons allemaal ... . In hun boek 'Help, onze school is gekleurd!' schetsen Machteld de Jong en Huub Nelis hoe op veel plekken in het onderwijs, van basisscholen, middelbare scholen, het mbo, tot het hbo en het wo, docenten zich handelingsverlegen voelen in veel situaties waarin ze te maken hebben ... Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Help, onze school is gekleurd! Hoe gaan we beter om met culturele verschillen in het onderwijs? Pay as y ... 'Help, onze school is gekleurd!' ... . Help, onze school is gekleurd! Hoe gaan we beter om met culturele verschillen in het onderwijs? Pay as you like. woensdag 7 mrt 2018, 15.00. wo 7 mrt 2018, 15.00. IJ Zaal. Deel. Tweet + Deel. E-mail. Cover van Help, onze school is gekleurd! Help, onze school is gekleu...

INFORMATIE

AUTEUR
Machteld de Jong
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Help, onze school is gekleurd!.pdf

OMSCHRIJVING

Diversiteit is een onderwerp waar bijna iedere onderwijsinstelling in Nederland mee te maken heeft, van basisschool tot middelbare school, van het mbo tot universiteiten. Meer dan 95% van de docenten in ons land heeft een Nederlandse achtergrond, terwijl 15% procent van alle leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs van niet-westerse afkomst is. In de grote steden ligt dit percentage zelfs tussen de 40% en 60%. Op veel scholen leidt dit tot dilemma's: op welke manier moet er worden omgegaan met leerlingen met andere wortels? De urgentie van deze problemen is groot: het studiesucces van allochtone jongeren is nog altijd aanzienlijk lager dan dat van hun autochtone leeftijdsgenoten, en veel jongeren uit de derde en vierde generatie voelen zich minder verbonden met Nederland dan hun ouders en grootouders. Wat dat zegt over de toekomst van de integratie laat zich raden. Beide auteurs hebben hun sporen op het gebied van onderwijs en diversiteit ruimschoots verdiend. Help, onze school is gekleurd! is onmisbaar voor docenten en beleidsmakers, maar ook voor ouders die meer willen weten over de dagelijkse realiteit waarin hun kinderen op school rondlopen. En voor iedereen die beseft dat de toekomst van Nederland daar begint: op school.

Wil je het boek lezen?Help, onze school is gekleurd! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Machteld de Jong. Lezen Help, onze school is gekleurd! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN