De morele intuitie van kinderen

De morele intuitie van kinderen - Tom Kroon | Tiliboo-afrobeat.com

... de nadruk lang gelegen heeft op inzicht, onderhandelen en overleg met kinderen, benadrukt dit boek het belang van een opvoeding die zich in eerste instantie richt op het aanleren van goede gewoontes ... De morele intuitie van kinderen - Tom Kroon | Boeken.com ... . Er wordt gewezen op de betekenis van morele emoties als verontwaardiging, schaamte en schuld en op de onmisbaarheid en de functie van het ... De morele intuitie van kinderen (Paperback). -Volledig herziene 3e druk- Eerlijk delen. De waarheid spreken. Tegen je verlies kunnen. Met de gevoelens... De morele intuïtie van kinderen Tom Kroon, derde herziene druk. Hoofdstuk 1. De mens als persoon. Geen enkel mens valt samen met z ... PDF De morele intuïtie van kinderen - vbsp.nl ... . De waarheid spreken. Tegen je verlies kunnen. Met de gevoelens... De morele intuïtie van kinderen Tom Kroon, derde herziene druk. Hoofdstuk 1. De mens als persoon. Geen enkel mens valt samen met zijn verlangens. Hij kan daarop reflecteren, er een standpunt over innemen en besluiten er al of niet aan toe te ge...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Kroon
DIMENSIE
4,8 MB
BESTANDSNAAM
De morele intuitie van kinderen.pdf

OMSCHRIJVING

-Volledig herziene 3e druk- Eerlijk delen. De waarheid spreken. Tegen je verlies kunnen. Met de gevoelens van anderen rekening houden. Welke morele waarden zijn van fundamenteel belang om een vitale, rechtvaardige en vrije samenleving mogelijk te maken? Hoe brengen we kinderen deze waarden zo bij dat ze een leven lang daar vorm aan willen blijven geven? Wat is de rol van emoties? In De morele intuïtie van kinderen verbindt Tom Kroon inzichten uit de ethiek met gegevens uit de ontwikkelingspsychologie en plaatst deze in een pedagogisch kader. Belangrijke waarden komen aan bod, zoals fatsoen en rechtvaardigheid, vrijheid en tolerantie.Naast onmisbare persoons- en burgerschapswaarden worden de daartoe noodzakelijke gezindheden (deugden) aan de orde gesteld. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan de ontwikkeling van het empathisch vermogen, het cultiveren van gevoelens als compassie, verontwaardiging en spijt en de betekenis van disciplineren. De auteur wijst ook op het belang van een gezond geweten voor de vrije en verantwoordelijke mens. In het slothoofdstuk komen in vogelvlucht enkele grenzen aan bod waar opvoeders door de moderne samenleving en door de specifieke aanleg van sommige kinderen op stuiten.Tom Kroon geeft tal van adviezen voor (aanstaande) (ped)agogische hulpverleners, werkers in het onderwijs, het vormingswerk en het jeugdwerk en geïnteresseerde ouders. Daarnaast verdiept hij met dit boek het (ped)agogisch inzicht.

Wil je het boek lezen?De morele intuitie van kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Kroon. Lezen De morele intuitie van kinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN