De sonnetten aan Orpheus

De sonnetten aan Orpheus - Rainer Maria Rilke | Tiliboo-afrobeat.com

...del bevat 55 sonnetten die Rilke, na jaren van stilte, in februari 1922 als "aus einem Guss' heeft geschreven ... De sonnetten aan Orpheus - Rainer Maria Rilke ... . In allusies op de klassieke mythe van Orpheus en Eurydice geeft hij zich rekenschap van de moderne mens die geroepen is zichzelf te "overschrijden' vanuit een nieuw horen naar de dingen om hem heen. De sonnetten aan Orpheus Rainer Maria Rilke Die Sonette an Orpheus (1922) vormen het rijpste werk van de in Praag geboren, Duits schrijvende dichter Rainer Maria Rilke (1875-1926). Samen met zijn Elegieën van Duino markeren zij het lyrische eindpunt van een dichter die begon als een min ... De sonnetten aan Orpheus - Rainer Maria Rilke - (ISBN ... ... . Samen met zijn Elegieën van Duino markeren zij het lyrische eindpunt van een dichter die begon als een min meer religieus neoromanticus, maar zichzelf voortgaand wist te vernieuwen tot een bij uitstek moderne dichter. Sonnetten aan orpheus. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorgi...

INFORMATIE

AUTEUR
Rainer Maria Rilke
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De sonnetten aan Orpheus.pdf

OMSCHRIJVING

Die Sonette an Orpheus (1923) vormt het rijpste werk van de in Praag geboren, Duits schrijvende dichter Rainer Maria Rilke (1875-1926). Samen met De elegieën van Duino markeert deze bundel het lyrische eindpunt van een dichter die begon als een religieus neoromanticus, maar zichzelf wist te vernieuwen tot een bij uitstek modern dichter.De bundel bevat 55 sonnetten die Rilke, na jaren van stilte, in februari 1922 als "aus einem Guss' heeft geschreven. In allusies op de klassieke mythe van Orpheus en Eurydice geeft hij zich rekenschap van de moderne mens die geroepen is zichzelf te "overschrijden' vanuit een nieuw horen naar de dingen om hem heen. Omdat zij spreken van het dubbele bereik van leven én dood, van tijd én eeuwigheid, van liefde én pijn.In deze nieuwe vertaling onderneemt de auteur de poging Rilkes hymnen op de moderne mens opnieuw tot leven te brengen. Een uitgebreid commentaar, waarin naast literair ook filosofisch en theologisch op Rilke wordt ingegaan, is de lezer daarbij behulpzaam.Wessel ten Boom (1959) is irregulier theoloog en dichter.

Wil je het boek lezen?De sonnetten aan Orpheus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rainer Maria Rilke. Lezen De sonnetten aan Orpheus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN