Merg van het evangelie

Merg van het evangelie - Fisher, Edward | Tiliboo-afrobeat.com

...was boekverkoper en kapper te Londen. Hoewel hij geen predikant was, was hij een groot theoloog ... HET MERG VAN HET EVANGELIE, Edward Fisher | De Boekenkamer ... . Zijn in 1645 verschenen Het merg van het Evangelie (Marrow of Modern Divinity) getuigt van een bijzondere gave om verwarde zielen praktisch-geestelijk onderwijs te geven over wet en evangelie. Fishers Het merg van het Evangelie is al meerdere keren in het Nederlands uitgegeven. Dit geschrift speelde een belangrijke rol in een conflict dat zijn naam er zelfs aan ontleende: 'the marrow-controversy'. Daarom is het goed dat het boek nu verschijnt in een editie waarin ook de opmerkingen van Mar ... Digibron.nl, Het merg van het Evangelie [5] ... . Daarom is het goed dat het boek nu verschijnt in een editie waarin ook de opmerkingen van Marrow-man Thomas Boston zijn opgenomen. Het merg van het evangelie Ds. G.A. van den Brink / geen reacties. 27-06-2016, 08:02. Vraag. Aan dominee G. A. van den Brink. U schreef een tijd geleden een reactie op een boek over het merg van het evangelie, van Sinclair Ferguson. Ik las dat het boek van Fisher ...

INFORMATIE

AUTEUR
Fisher, Edward
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Merg van het evangelie.pdf

OMSCHRIJVING

Het merg van het Evangelie door Edward Fisher verscheen in 1645 in Engeland. Toen het geschrift in 1718 in Schotland werd heruitgegeven, was dat aanleiding tot een twist die zelfs naar dit boek vernoemd werd: The Marrow Controversy. Om het boek te verdedigen tegen beschuldigingen en om verkeerd geïnterpreteerde uitspraken te verhelderen, schreef Thomas Boston vervolgens in een nieuwe uitgave en verklarende aantekeningen bij. In Nederland verscheen Fishers boek in 1756 door toedoen van Alexander Comrie. Voor het eerst verschijnt Het merg van het Evangelie nu in het Nederlands inclusief de aantekeningen van Thomas Boston én inclusief het tweede deel, dat de Tien Geboden behandelt.

Wil je het boek lezen?Merg van het evangelie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fisher, Edward. Lezen Merg van het evangelie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN