De weg van het bamboe

De weg van het bamboe - Sjon van der Tol | Tiliboo-afrobeat.com

...kuhachi, een fluit gemaakt van bamboe, was eeuwenlang het instrument van rondtrekkende bedelmonniken in Japan ... De weg van het bamboe - Sjon Van der Tol | 9789402177985 ... ... . In de 17e eeuw verenigden ze zich in de Fuke zen traditie, een tak van het rinzai zenboeddhisme. Ze speelden op de shakuhachi als vorm van meditatie, die tegenwoordig sui-zen, ofwel "zen-blazen', wordt genoemd. De shakuhachi, een fluit gemaakt van bamboe, was eeuwenlang het instrument van rondtrekkende bedelmonniken in Japan. In de 17e eeuw verenigden ze zich in de Fuke zen traditie, een tak van het rinzai zenboeddhisme. Ze speelde ... Bamboe - Wikipedia ... . In de 17e eeuw verenigden ze zich in de Fuke zen traditie, een tak van het rinzai zenboeddhisme. Ze speelden op de shakuhachi als vorm van meditatie, die tegenwoordig sui-zen, ofwel 'zen-blazen', wordt genoemd. Hoewel er officieel aan deze traditie in 1877 een einde kwam, is ... De meest efficiënte en natuurvriendelijke manier om bamboe te verwijderen is om hem uit te graven. Je kan dit manueel doen of beroep doen op een grondwerker, afhankelijk van de om...

INFORMATIE

AUTEUR
Sjon van der Tol
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De weg van het bamboe.pdf

OMSCHRIJVING

De shakuhachi, een fluit gemaakt van bamboe, was eeuwenlang het instrument van rondtrekkende bedelmonniken in Japan. In de 17e eeuw verenigden ze zich in de Fuke zen traditie, een tak van het rinzai zenboeddhisme. Ze speelden op de shakuhachi als vorm van meditatie, die tegenwoordig sui-zen, ofwel "zen-blazen', wordt genoemd. Hoewel er officieel aan deze traditie in 1877 een einde kwam, is de beoefening van sui-zen voor een deel overgeleverd en vindt er tegenwoordig een opleving plaats van deze vorm van zen beoefening. Dit boek is geen lesboek om de shakuhachi te leren bespelen. Het boek gaat over wat de shakuhachi is, over haar veelzijdige geschiedenis, over de shakuhachi als werktuig van zen, over sui-zen en over de zoektocht naar het absolute geluid, die geen zoektocht is.

Wil je het boek lezen?De weg van het bamboe in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sjon van der Tol. Lezen De weg van het bamboe Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN