Begeleid ontdekkend leren

Begeleid ontdekkend leren - Chris den Besten | Tiliboo-afrobeat.com

...id ontdekkend leren beschrijft een methode waarmee je in zes concrete stappen mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt bij het zelfstandiger wonen, werken en leven ... PDF Bijlage 4 De meterstanden-lijst voor begeleiders ... . Met behulp van het Eigen Initiatief Model kan iedereen heel praktisch de supportvisie in zijn of haar werk toepassen. Het boek Begeleid ontdekkend leren is een praktische uitwerking van het Eigen Initiatief Model. U kunt dit boek bestellen op de website van Zicht op Zorg Trainingen. Training volgen? Dat kan bij Zicht op Zorg Trainingen, Dongen. Kijk op www.zoztrainingen.nl voor actuele informatie. Ontdekkend leren past mooi bij de specifieke leereigens ... bol.com | PM-reeks - Begeleid ontdekkend leren ... ... . Training volgen? Dat kan bij Zicht op Zorg Trainingen, Dongen. Kijk op www.zoztrainingen.nl voor actuele informatie. Ontdekkend leren past mooi bij de specifieke leereigenschappen van hoogbegaafde kinderen. Hoogbegaafden hebben een natuurlijke drang om te ontdekken en te onderzoeken, en dat is een speerpunt bij ontdekkend leren. Ontdekkend leren stimuleert creativiteit en originaliteit en biedt veel ...

INFORMATIE

AUTEUR
Chris den Besten
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Begeleid ontdekkend leren.pdf

OMSCHRIJVING

Begeleiders die tegenwoordig mensen met een (verstandelijke) beperking ondersteunen doen dat vanuit de supportvisie. Tenminste, dat verwachten zorgorganisaties van hen. Mensen met een beperking maken een ontwikkeling door van afhankelijkheid naar zelfbepaling. Ze zijn burgers als ieder ander, die regie over eigen leven willen. De taak van begeleiders is met de supportvisie veranderd van overnemen naar ondersteunen. Een taak die om een nieuwe attitude en nieuwe werkwijzen vraagt. Begeleid ontdekkend leren is zo'n werkwijze: een methode waarmee begeleiders support echt in praktijk kunnen brengen. Doelgericht, concreet en volgens een duidelijk stappenplan. Het boek - geïllustreerd met praktijk(voor)beelden in tekst en beeld - is bedoeld voor begeleiders in het werkveld en voor studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Begeleid ontdekkend leren is een praktische uitwerking van het Eigen Initiatief Model. Met dit model leren mensen met een beperking denkvaardigheden: een plan maken voor zij iets doen, volgen en bijsturen terwijl ze bezig zijn en terugkijken wanneer ze klaar zijn. Wie met cliënten begeleid ontdekkend leren toepast, zorgt ervoor dat hun flexibiliteit en zelfstandigheid daadwerkelijk toenemen. De cliënt krijgt binnen zijn mogelijkheden meer invloed op zijn eigen leven, meer plezier in zijn taken, leert zelf te kiezen en voelt zich versterkt in zijn zelfbeeld.

Wil je het boek lezen?Begeleid ontdekkend leren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chris den Besten. Lezen Begeleid ontdekkend leren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN